Доручення президента не було виконано: Бутусов вказав на огріхи в охороні арсеналу в Ічні

Відповідальність за інцидент журналіст покладає на начальника Генерального штабу Віктора Муженка, який є головнокомандувачем Збройними силами та безпосередньо відповідає за безпеку арсеналів.
Арсенал в Ічні не мав достатньої кількості охорони. Фото: Радіо Свобода.

РНБО вже приймав рішення про захист складів, де зберігаються боєприпаси, президент доручав посилити охорону цих об'єктів. В результаті нічого не змінилося. Про це пише головний редактор сайту Цензор.Нет. Юрій Бутусов на своїй сторінці в Facebook, передають Патріоти України.

Він нагадує, що 27 вересня 2017 року президент України Петро Порошенко «наказав захистити наші стратегічні об'єкти від диверсійних груп, посилити охорону об'єктів силами ЗСУ і не допустити повторення трагедії в Калинівці».

«Ми далі миритися з цими подіями не можемо», - сказав тоді глава держави, віддаючи наказ «застосувати максимальні методи, щоб у найкоротші терміни не допустити повторення трагедії».

За результатами трагедії під Ічнею, міністр оборони Степан Полторак доповів, що «під час подій знаходилося 6 постів, на кожному посту знаходилося по 2 людини. Крім того, до складу охорони входили начальник охорони, його помічник і 10 чоловік знаходилося в резерві. 12 осіб по периметру на відстані до трьох кілометрів (від бази) знаходилося в засідках і на патрулюванні - 4 групи по 3 людини». Площа арсеналу - 680 га, периметр охорони 8 км. 200 метрів.
Висновок - знятий з посади начальник бази. «Гей, вибачте, але ж по доповіді виявляється, що всупереч всім дорученням вимогу президента та РНБО в 2017-му році повністю провалено! Петро Олексійович, так адже ви все це вже говорили - про посилення охорони арсеналів, а вийшло, що охороняє вночі шість постів периметр, і ще десь ходили чотири патруля», - пише Бутусов.
«Охорони було явно недостатньо для контролю такої великої території, і її можливості по виявленню диверсантів вночі були вельми обмежені. Торішнє доручення президента не виконано», - додає він.
Відповідальність журналіст покладає на начальника Генерального штабу Віктора Муженка, який є головнокомандувачем Збройними силами, який безпосередньо відповідає за безпеку арсеналів, але на нинішнє засідання РНБО не з'явився, пояснивши це тим, що він особисто керує гасінням вже погашеної пожежі в Ічні. Журналіст вважає, що покарання Муженку не загрожує, оскільки військовий вміє організовувати «правильне» голосування на виборах. Як робив це при президенті Вікторі Януковичі: "Муженко потрібен на вибори, він при Януковичі здорово навчився малювати голоси за ПР, зараз цей досвід потрібен, щоб малювати голоси за іншу партію. А ось за організацію служби Муженко не відповідає, це замість нього робить міністр оборони".

"Диверсія в Ічні дуже схожа за характером з вибухами арсеналів у Балаклеї та Калинівці. Диверсанти в Ічні з'явилися тому, що уроки минулих атак ніхто не врахував", - констатував Юрій Бутусов.

Якщо завтра війна: У The Economist оцінили, чи готові молоді європейці захищати свої держави

п’ятниця, 19 квітень 2024, 11:22

На Заході вже багато років існувала тенденція відмови від строкової служби та зменшення особового складу в армії, передають Патріоти України. У більшості європейських країн наразі існує лише служба за контрактом, адже після завершення Другої світової...

Ситуація складна: Тривають бої за електричну підстанцію в Очеретиному, - Deep State

п’ятниця, 19 квітень 2024, 10:54

Мапу воєнних дій оновлено.Про це інформує Deep State, передають Патріоти України. Ворог просунувся в Новокалиновому. Тривають бої за електричну підстанцію в Очеретиному. . "Ми вдень писали, що ворога було відкинуто з підстанції, проте стало відомо, що...