Дострокові вибори проводити безглуздо, ми знову отримаємо непрацездатний парламент, - експерт

Сьогоднішня Конституція свідомо закладає механізм конфлікту між двома гілками виконавчої влади - президентської і прем'єра, тому проведення виборів за старою Конституцією нічого принципово не змінить.

Ілюстрація:ogo.ua

Щоб процес виборів пройшов ефективно, потрібно прийняти абсолютно нову Конституцію України. Про це стверджує політолог Костянтин Бондаренко, керівник фонду Українська політика, інформують Патріоти України з посиланням на ГолосUA.

Бондаренко зазначає, що сьогоднішня Конституція свідомо закладає механізм конфлікту між двома гілками виконавчої влади - президентської і прем'єра. Тому, якби політики керувалися більше інтересами країни, а не власними амбіціями, то взяли б нову Конституцію, після якої вже можна проводити президентські і парламентські вибори.

Байдуже, коли проводити вибори - через рік або півтора року - нічого не зміниться в якісному плані, говорить Бондаренко.

"Навіщо проводити ще раз вибори в Раду, отримавши при цьому непрацездатний парламент, який через рік знову доведеться розпускати? Його могли б розпустити і раніше, але Конституція не дозволяє розпустити раніше, ніж через рік", - сказав політолог.

"Проблема в тому...": Експерт розповів, що потрібно ЗСУ для перехоплення Х-101 і "Калібрів"

четвер, 2 травень 2024, 6:22

Військово-політичний оглядач Олександр Коваленко розповів, що, окрім F-16, допоможе Україні знищувати крилаті ракети Х-101 і "Калібр", передають Патріоти України. "Застосування авіації, для перехоплення Х-101 і КРМБ "Калібр" не є чимось унікальним і це...

Проросійський режим ставлеників Іванішвілі успішно розбудовує диктатуру московського зразку: Парламент Грузії затвердив закон про "іноагентів" у другому читанні

четвер, 2 травень 2024, 6:15

Парламент Грузії в середу, 1 травня, ухвалив у другому читанні законопроєкт про прозорість іноземного впливу, або закон про "іноагентів", який спровокував масові протести. Про це повідомляє Эхо Кавказа. . За його словами, закон про "прозорість іноземн...