Досить ходити околяса: Норвегія закликала Трампа чітко визначитися з політикою щодо РФ

В Осло все більше турбуються в зв'язку з тим, що в регіоні Арктики Росія з кожним днем ​​активізує свою військову діяльність.

Іне Еріксен Сорейде. Фото:NEWSru.ua

Офіційний Осло закликав майбутнього главу Білого дому Дональда Трампа в найкоротші терміни визначити конкретну і передбачувану політику по відношенню до РФ. Відповідна заява прозвучала від глави оборонного відомства Норвегії Іне Еріксен Сорейде, передають Патріоти України з посиланням на Reuters.

Відзначається, що в Осло все більше турбуються в зв'язку з тим, що в регіоні Арктики Росія з кожним днем активізує свою військову діяльність.

"Що найважливіше для нас зараз - це мати передбачувану і максимально чітку політику щодо Росії. Чим раніше і ясніше нова адміністрація її висловить, тим буде краще, в тому числі і для європейської безпеки", - сказала Сорейде.

Міністр нагадала, що прем'єр-міністр Норвегії Ерна Солберг у четвер провела телефонну розмову з Трампом, під час якої йшлося про стурбованість трансатлантичного альянсу, щодо все більш агресивної військової позиції Росії.

Сорейде також відзначила, що Норвегія стурбована випробуванням Росією нових ракет, які можуть досягти Європи, модернізацією існуючого обладнання, та взяттям на озброєння підводних човнів які важко виявити.

"Намагаємося робити те, що треба": Комбриг назвав цілі росіян на Бахмутському напрямку

п’ятниця, 26 квітень 2024, 15:30

Командир 93-ї окремої механізованої бригади "Холодний Яр", полковник ЗСУ Павло Паліса розповів в інтерв'ю "Суспільному", що на околицях Бахмута противник намагається наростити зусилля в смузі оборони бригади й також по сусідах - з метою прорвати оборон...

"Влаштували бавовну": ГУР знищило у Москві гелікоптер Ка-32, який належав Міноборони Росії

п’ятниця, 26 квітень 2024, 15:17

Воїни ГУР знищили російський вертоліт Ка-32 на аеродромі "Остаф'єво" в Москві. Окупанти використовували його для забезпечення логістичних потреб та евакуаційних операцій своєї армії. Про це повідомили джерела OBOZ.UA. Відомо, що багатоцільовий гвинтокр...