Досить з нас шокіних, ярем та махніцьких: Від Порошенка вимагають "праймеріз" генпрокурора

Під час голосування в залі депутати повинні розуміти, за кого вони голосують, тому президент мав би провести хоча б неформальний конкурс і повідомити про основних претендентів на посаду очільника ГПУ.

Від президента вимагають провести "праймеріз" серед претендентів на посаду генпрокурора. Ілюстрація:uapress.info

Група депутатів "Єврооптимісти" вимагають від президента Петра Порошенка визначитись з кандидатами на посаду генпрокурора. Про це заявив надеп Сергій Лещенко в ефірі одного з телеканалів, інформують Патріоти України.

"Ми звернулися до президента з пропозицією більше не грати в ці ігри, а просто назвати хоча б три основні кандидати на пост генпрокурора. Щоб протягом трьох днів тижня журналісти подивилися їх минуле, чи були у них "скелети в шафі", чи це люди з кришталево чистою репутацією.

Провести публічний "праймеріз" цих кандидатів, щоб під час голосування в залі депутати розуміли, за кого вони голосують. Тому що ці помилки занадто дорого коштують країні", - сказав він.

За словами Лещенка, оскільки закон про конкурс на посаду генпрокурора навряд чи буде прийнятий, то можна зробити хоча б неформальний конкурс.

Депутат побоюється, що це питання може бути вирішене у Верховній Раді за допомогою "пакетного" голосування, куди помістять "прем'єр-міністра, міністрів,"смотрящих", генпрокурора".

Лещенко також дав свій прогноз, що теперішній в.о. генпрокурора Юрій Севрук, швидше за все, не буде генпрокурором.

Запеклі бої на Донбасі: ЗСУ вибивають росіян з Красногорівки

п’ятниця, 3 травень 2024, 18:50

Російські штурмові групи проникли на територію вогнетривкого заводу у місті Красногорівка Донецької області. Підрозділи ЗСУ вибивають їх звідти. Про це сказав речник оперативно-стратегічного угруповання військ (ОСУВ) Хортиця підполковник Назар Волошин ...

Наздогнала кара: В Україні ліквідували командира групи спецназу ГРУ, якого судили за воєнні злочини в Чечні

п’ятниця, 3 травень 2024, 18:44

Українські воїни ліквідували окупанта - командира спецназу з Бурятії. У 2007 році він був засуджений за скоєння воєнного злочину в Чечні: розстріл на дорозі шести цивільних, включно з вагітною жінкоюПроте вбивця втік перед оголошенням вироку, тож карма...