Друг Путіна та "рука Кремля": Чого Україні чекати від обраного президента Чехії

Як відомо, на посту президента європейської країни залишився прихильник зняття санкцій з Росії

Мілош Земан. Фото:radio.czУ Чехії на другий президентський термін переобрали одного з головних друзів Володимира Путіна в Європі Мілоша Земана. Про це пише Politeka, передають Патріоти України.

Повторне обрання "руки Кремля" стало не дуже гарною новиною для України. Земан неодноразово виступав за визнання Криму російською територією і за зняття з Москви санкцій.

Президент Чехії також був одним з тих, хто говорив, що питання Криму можна вирішити, домовившись з Росією про компенсацію.

Уже зараз Земан серед пріоритетів зовнішньої політики країни виділяє дружні відносини з Росією. Не можна назвати політика і прихильником Євросоюзу.

Крім усього цього, президент Чехії виступає проти економічної допомоги Україні до вирішення конфлікту на Донбасі.

Земан не раз висловлювався проти вступу України в НАТО. Також він три роки тому заявив, що Росія повинна вступити в ЄС.

Усередині країни Земан однозначно має підтримку прем’єр-міністр Андрій Бабіша, який переміг на осінніх парламентських виборах. У політиків схожі політичні погляди. Бабіш також виступає за зняття санкцій проти Росії. Він вважає їх неефективними, бо вони не змусили РФ повернути Крим.

Розділяють два головних політика Чехії і нелюбов до мігрантів. Для України це погано тим, що наших співгромадян в Чехії дуже часто бачать як потенційних нелегалів.

Як відомо, Мілош Земан здобув перемогу в другому турі президентських виборів в Чехії з 52,12% голосів. Його опонент – колишній глава Національної академії наук Їржі Драгош – отримав підтримку 47,88% виборців.

Закон про іноагентів захищає нас від "українізацїі": Прем'єр-міністр Грузії потрапив у скандал

четвер, 18 квітень 2024, 23:54

Прем'єр-міністр Грузії Іраклій Кобахідзе заявив, що основною метою скандального закону про іноагентів є «запобігання українізації». Про це повідомив мовник 1tv, передають Патріоти України. «Законопроект «Про прозорість зовнішнього впливу» насамперед сп...

Вже третя атака за останній час: Безпілотник вдарив по ЗАЕС – МАГАТЕ

четвер, 18 квітень 2024, 23:50

Зранку 18 квітня дрон атакував навчальний центр Запорізької атомної електростанції. Про це повідомляє пресслужба Міжнародного агентства з атомної енергії (МАГАТЕ), передають Патріоти України. Повідомляється, що обійшлося без пошкоджень та людських жерт...