Друг Путіна зізнався, що особисто розстрілював людей

Президент Філіппін Родріго Дутерте заявив, що таким чином він показував поліцейським, як потрібно боротися з наркомафією.

Родріго Дутерте. Фото: Триникси.

Президент Філіппін Родріго Дутерте вперше зізнався, що особисто вбивав підозрюваних в причетності до розповсюдження наркотиків. Таку заяву глава держави, який зробив боротьбу з наркоманією своєю головною передвиборчою обіцянкою, зробив на зустрічі з представниками місцевого бізнесу, повідомляють Патріоти України з посиланням на Нескучные новости.

Визнання прозвучало під час обговорення методів по боротьбі з наркотиками, які використовує поліція Філіппін. За статистикою поліції, з липня 2016 року (коли Дутерте фактично прийшов до влади) в ході проведення антинаркотичної кампанії було вбито близько 5 тисяч осіб.

Дутерте розповів, про власний досвід боротьби з наркомафією на посаді мера міста Давао на півдні Філіппін. "У Давао мені і самому доводилося це робити. Просто щоб показати хлопцям [з поліції]: раз я це можу, то чому вони не можуть? ", - сказав президент, відомий своїми різкими заявами.

"Я їздив по Давао на байці, на великому мотоциклі, просто патрулював вулиці, шукав проблем. А ще я наражався на сутички, щоб мати можливість вбити", - зізнався Дутерте.

Також президент відповів на заяви правозахисних організацій і президента США Барака Обами, які розкритикували його жорсткі методи боротьби зі злочинністю. Він заявив, що не збирається зупиняти антинаркотичну кампанію через критику.

В середині вересня колишній найманий вбивця з Філіппін Едгар Матобато повідомив, що Родріго Дутерте під час перебування мером міста Давао наказував без суду вбивати злочинців і своїх опонентів. За його словами, в результаті подібних позасудових розправ було вбито близько тисячі чоловік. Сам Дутерте заперечував свою причетність до вбивств.

Ще царський пароплав відігравав неабияку роль у підтримці боєздатност ЧФ: Знищення "Комуни" може завдати найбільшої шкоди флоту РФ - Forbes

середа, 24 квітень 2024, 4:42

Це був найстаріший діючий військовий корабель у світі, що виконує завдання на передовій лінії. Як пише Forbes, поки незрозуміло, наскільки серйозні пошкодження, але навіть помірна шкода може вивести судно з ладу на місяці або роки. "Це особливо поганий...

Українофобка Марджорі Тейлор Ґрін "торпедована в корму": Трамп неочікувано похвалив спікера Джонсона

середа, 24 квітень 2024, 3:25

Колишній президент Сполучених Штатів Америки Дональд Трамп публічно похвалив спікера Палати представників Майка Джонсона після ухвалення законопроекту про допомогу Україні. . Як пише The Guardian, він нагадав, що республіканці мають у Палаті представн...