Друга держава ЄС після Литви готова підтримати санкції проти РФ через агресію в Керченській протоці, - Ар'єв

Бельгійської міністр також сказав, що "готовий прислухатися до позиції України в Раді Європи щодо російського питання".
Володимир Ар'єв. Фото: Цензор.НЕТ.

Бельгія має намір підтримати санкції проти російських громадян, причетних до атаки на українські військові судна в Керченській протоці та захопленню екіпажу, повідомив народний депутат з фракції Блок Петра Порошенка, голова української делегації в ПАРЄ Володимир Ар'єв. Про це він написав у Фейсбуці, передають Патріоти України.

"Зустріч делегації ПАРЄ з міністром закордонних справ Бельгії тривала півтори години. Цікава і відверта розмова, з якої ми дізналися, що Бельгія підтримає санкції проти російських громадян, причетних до атаки на українські військові судна в Керченській протоці і захоплення екіпажу", - написав він.

При цьому за його словами, глава МЗС Бельгії Дідьє Рейндерс вважає, що Україні не варто будувати стіну з РФ. "Я зауважив, що ми будуємо не стіну, а військову фортифікацію і будувати чи ні та що саме, залежить лише від того, в якій ситуації перебуває та чи інша країна. Наша іншого виходу не має", - повідомив нардеп.

За словами В. Ар'єва, бельгійської міністр також сказав, що "готовий прислухатися до позиції України в Раді Європи щодо російського питання і погодився, що Росія має зробити суттєві кроки з деокупації Криму та виконання Мінських угод для того, щоб її делегація повернулася в ПАРЄ без санкцій".

"На наступному тижні запланована зустріч делегації з колишнім прем'єр-міністром Литви, депутатом литовського Сейму, великим другом України Андрюсом Кубілюсом", - також написав Ар'єв.

"Намагаємося робити те, що треба": Комбриг назвав цілі росіян на Бахмутському напрямку

п’ятниця, 26 квітень 2024, 15:30

Командир 93-ї окремої механізованої бригади "Холодний Яр", полковник ЗСУ Павло Паліса розповів в інтерв'ю "Суспільному", що на околицях Бахмута противник намагається наростити зусилля в смузі оборони бригади й також по сусідах - з метою прорвати оборон...

"Влаштували бавовну": ГУР знищило у Москві гелікоптер Ка-32, який належав Міноборони Росії

п’ятниця, 26 квітень 2024, 15:17

Воїни ГУР знищили російський вертоліт Ка-32 на аеродромі "Остаф'єво" в Москві. Окупанти використовували його для забезпечення логістичних потреб та евакуаційних операцій своєї армії. Про це повідомили джерела OBOZ.UA. Відомо, що багатоцільовий гвинтокр...