Дружній тиск: МЗС Польщі зажадало зняти заборону на в'їзд в Україну для скандального мера Перемишля

Віце-міністр закордонних справ Польщі Ян Дзедзичак пригрозив, що представники польського МЗС не будуть присутні на польсько-українському форумі в Ряшеві, який стартує в п'ятницю, 27 січня, якщо заборона Роберту Хомі не буде скасована.

МЗС Польщі. Ілюстрація:http://goloskarpat.info/

Міністерство закордонних справ (МЗС) Польщі вимагає зняти заборону на в'їзд в Україну для мера Перемишля Роберта Хоми. Про це заявив віце-міністр закордонних справ Польщі Ян Дзедзичак в ході засідання комісії Сейму зі зв'язків з поляками за кордоном, передають Патріоти України з посиланням на Польське Радіо.

"Без пояснення цієї ситуації, без скасування цього рішення ми собі не уявляємо подальшої співпраці", - зазначив він.

За словами Дзедзичака, якщо Україна не зніме заборону на в'їзд для Роберта Хоми, то представники польського МЗС не будуть присутні на польсько-українському форумі в Ряшеві, який стартує в п'ятницю, 27 січня.

Він додав, що це буде тільки початок польської реакції, яка спричинить дійсно серйозні наслідки.

Як відомо, 17 січня польський мер заявив, що українські прикордонники не пропустили його в Україну і вручили документ, який свідчить, що СБУ заборонила йому в'їзд. Інформацію у відомстві підтвердили, проте не стали називати причини такого рішення.

18 січня керівник апарату голови Служби безпеки Олександр Ткачук повідомив, що Хомі заборонили в'їзд, оскільки він багато разів брав участь в антиукраїнських заходах в Перемишлі.

19 січня польське посольство направило ноту в МЗС України у зв'язку із забороною на в'їзд Хомі. Глава МЗС Польщі Вітольд Ващиковський назвав заборону в'їзду Хомі "недружнім кроком".

"Лупити по російським НПЗ - це щастя ескалації на шляху до перемоги. Без дизелю рашисти стануть на коліна", - журналіст

понеділок, 29 квітень 2024, 9:23

"Якщо чесно, бомбьожки НПЗ стали для мене єдиним дофаміном. Коли розплющую очі зранку, то перше в нічних новинах - скільки й де рашисти нам розхерачили об'єктів. Якщо немає нашої нафтопереробної симетрії - стає геть грустно. Бо це дуже дієва річ", - пи...

"Варіантів безліч. Дискусії тривають": Як Україна може отримати і використати заморожені російські активи

понеділок, 29 квітень 2024, 9:14

Дискусії щодо використання заморожених активів РФ для допомоги Україні досі тривають. Колективне рішення буде озвучене на саміті G7. Про це розповів міністр юстиції Денис Малюська, передають Патріоти України. "США зробили перший важливий крок. Вони при...