МЗС Польщі придумало, як обійти блокування Угорщиною засідання комісії Україна-НАТО

На думку очільника польського відомства, слід знайти менш формальний формат, щоб українці могли брати участь у дискусії Альянсу.

Яцек Чапутович. Фото:Апостроф

Глава Міністерства закордонних справ Польщі Яцек Чапутович пропонує змінити формат засідань комісії Україна-НАТО. Це потрібно для того, щоб обійти вето Угорщини на проведення офіційних засідань. Про це повідомляє Укрінформ, зазначають Патріоти України.

На його думку, потрібно знайти можливість для проведення "менш формальних" зустрічей між Києвом і Брюсселем. "Можливо, ми знайдемо вихід, інший, менш формальний формат, щоб українці могли брати участь у цій дискусії", – сказав Чапутович.

Нагадаємо, 23 квітня Угорщина втретє заблокувала засідання комісії Україна-НАТО на рівні глав МЗС, висловлюючи таким чином претензії до мовної статті українського закону про освіту.

Торік у жовтні Будапешт ветував скликання засідання комісії НАТО-Україна, запланованого на 6 грудня. Здійснюючи тиск на Україну, влада Угорщини вимагала перегляду мовної норми закону про освіту.

20 березня міністр закордонних справ Угорщини Петер Сйіярто заявив про намір заблокувати участь президента України Петра Порошенка в саміті НАТО, який відбудеться в Брюсселі у липні 2018 року.

Збиває навіть балістичні ракети: Що відомо про Aster 30, які Франція передає Україні

четвер, 25 квітень 2024, 2:35

До нового пакета військової допомоги Україні від Франції мають увійти зенітні керовані ракети Aster 30, які використовують для систем протиповітряної оборони Mamba SAMP-T. Ці комплекси здатні боротися як з авіацією, так і з крилатими та протирадіолокац...