Дружити проти Росії: Україна і Туреччина створять спільну контактну групу щодо деокупації Криму

Також в даній групі вже погодилися брати участь такі країни як Грузія, Молдова, Литва, Латвія і Естонія.

Ілюстрація:blogs.korrespondent.net

Україна анонсувала плани по створенню особливої контактної групи, яка повинна займатися розробкою стратегії з реінтеграції окупованого Криму назад до складу України. Український політтехнолог Тарас Березовець стверджує, що сьогодні ряд країн вже збирається увійти до такої групи. Про це він написав у своєму Facebook, передають Патріоти України.

Звичайно ж, основною країною в групі буде сама Україна, проте вже попередньо є інформація про участь таких країн як Грузія, Молдова, Литва, Латвія і Естонія. У плани творців контактної групи входить і Туреччина, зацікавити яку можливо етнічними та історичними зв'язками з кримськими татарами.

Цікавий той факт, що контактну групу планується створюватися без участі в ній російської сторони, а її робота повинна проходити під верховенством України, а конкретніше - Ради нацбезпеки.

Березовець підкреслив, що швидко кримське питання не вирішиться і дана проблема може затягнутися на роки і, можливо на десятиліття. Однак такі довгострокові перспективи все ж реально здійснити.

Нагадаємо, що на сьогоднішній день Крим анексований Росією і цей факт підтверджений багатьма країнами учасниками ЄС та США.

Хоча вибори все одно нелегітимні: США визнають Путіна "президентом" РФ

понеділок, 6 травень 2024, 22:15

Сполучені Штати не будуть направляти представника на так звану «інавгурацію» російського диктатора Володимира Путіна, яка відбудеться 7 травня. Про це на брифінгу повідомив речник Державного департаменту США Метью Міллер, передають Патріоти України. Зо...

Сі Цзіньпін дав гучну обіцянку Макрону щодо війни в Україні

понеділок, 6 травень 2024, 22:01

Керівник Китаю взяв на себе зобов'язання утриматися від продажу Росії будь-якої зброї і буде суворо контролювати експорт товарів подвійного призначення. Про це заявив президент Франції Еммануель Макрон, повідомляють Патріоти України з посиланням на Le ...