Друзі Путіна мобілізуються на 24 листопада: ПАРЄ готує термінове обговорення щодо зняття санкцій з Росії

Ініціаторами дебатів про можливе скасування санкцій щодо російської делегації в організації є депутати Мікеле Ніколетті (Італія) та Тіні Кокс (Нідерланди).

Ілюстрація:Факти - ICTV

Постійний комітет Парламентської асамблеї Ради Європи (ПАРЄ) отримав запит про проведення не запланованих заздалегідь дебатів щодо зняття санкцій з РФ і відновлення їх участі у роботі асамблеї. Такий пункт присутній у порядку денному Постійного комітету ПАРЄ, засідання якого відбудеться 24 листопада в Копенгагені. Про це пише Європейська правда, передають Патріоти України.

Прямої згадки про Росію у документі немає, запропонований пункт звучить наступний чином: "Захист нормативної бази Ради Європи, роль ПАРЄ – у продовженні резолюції 2186 (2017)".

Водночас, резолюція, на яку посилається даний пункт присвячена саме питанню відновлення права російської делегації у рамках ПАРЄ, тобто зняттю з РФ політичних санкцій.

За інформацією видання, ініціаторами даних дебатів є депутати Мікеле Ніколетті (Італія) та Тіні Кокс (Нідерланди).

На противагу їх запиту, на постійний комітет подано також запит про альтернативну дискусію за назвою "Злам демократії, як відповідати?".

Статус цих питань не передбачає, що за їх підсумками будуть ухвалюватися рішення, однак це обговорення здатне показати, чи готова асамблея до зняття санкцій з РФ під час чергової сесії в січні.

Готується вступити у війну? Білорусь закріпила у військовій доктрині надання допомоги союзникам

п’ятниця, 26 квітень 2024, 11:26

Білорусь оновила військову доктрину, в якій закріпила можливість надання допомоги союзникам. Зокрема, відправки військових. передають Патріоти України з посиланням на військову доктрину Білорусі. "Білорусь вважає за можливе надання військової допомоги ...

Буде чим відбивати атаки: Іспанія надасть Україні партію ракет для Patriot, - ЗМІ

п’ятниця, 26 квітень 2024, 10:42

Іспанія передасть Україні ракети для систем Patriot, попри тиск з боку НАТО і ЄС, які вимагають від європейських країн, що мають цю систему американського виробництва, передати їх Києву, передають Патріоти України. За словами урядових джерел, рішення п...