"Дві пекельних доби на морозі": Після церемонії нагородження Порошенком про бійців АТО... забули

Нагороджені бійці просиділи в Маріуполі в ангарі 8 годин, де їм довелося зустріти Новий рік - голодним, холодним і втомленим.

Порошенко нагородив бійців АТО 31 грудня 216 року. Фото: УНИАН.

Після церемонії нагородження за участю Петра Порошенка українські солдати кілька годин просиділи в аеропорту Маріуполя, зустрівши Новий рік у холодному ангарі. Про це повідомили волонтери та українські військовослужбовці на своїх сторінках у Фейсбуці, передають Патріоти України.

"Було близько 100 бійців масовки і 15 героїв, які відзначилися на Світлодарськ дузі. Представлених до нагород везли з передової. Втомлених і замерзлих. Везли у відкритому кузові. Потім натаскували стройову в аеропорту Маріуполя. Нарешті - нагородження. Близько семи вечора 31 грудня закінчилися урочистості та ... про них забули. Вони сиділи в порожньому аеропорту. Голодні і моторошно втомлені. Потім, як худобу, загнали в холодний ангар. Там і зустріли Новий рік ", - написала волонтер Ольга Батагова.

Також про "пекельні дві доби на морозі" розповіла одна із нагороджених, командир мінометної обслуги Валерія Бурлакова. За її словами, військові відразу після вручення медалей попросили президента направити за ними вертоліт, щоб повернутися до Нового року на позиції, проте прохання так і не було виконано.

"Президент нас нагородив. Про те, яких пекельних двох діб на морозі, з кавою "тільки для командування", це коштувало, напишу пізніше. Коли вручав медаль - ризикнула попросити його про вертоліт, щоб ми встигли до Нового року повернутися на позиції, до своїх. Вертушку пообіцяли. Але в той час, коли більш важливі люди полетіли з Маріка спокійно, саме для нас метеоумови раптом виявилися не такими, як треба ", - зазначила вона.

Щось готується? ПВК "Вагнер" скуповує в Узбекистані вантажні Іл-76 та переганяє до Африки

неділя, 28 квітень 2024, 12:28

Протягом останніх місяців ПВК "Вагнер" скуповує радянські важкі військово-транспортні літаки Іл-76, які десятки років перебували на зберіганні в Ташкенті, та переганяє їх до Центральноафриканської Республіки. Про це повідомляє Sota, передають Патріоти ...

Почалася істерика: Росія погрожує ексглаві МЗС Литви за пост про Керченський міст

неділя, 28 квітень 2024, 12:25

Перший заступник постійного представника Росії в ООН Дмитро Полянський у неділю, 28 квітня, відреагував на пост колишнього міністра закордонних справ Литви, нині посла країни в Швеції Лінаса Лінкявічюса щодо Керченського (Кримського) мосту, заявивши, щ...