Дипломати РФ покинули будинки відпочинку біля Вашингтона і Нью-Йорка, - ЗМІ

За повідомленнями, деякі пасажири дипломатичного конвою посміхалися і махали руками перехожим, покидаючи маєток.

Російські дипломати покинули маєтки у США. Ілюстрація: соцмережі

Російські дипломати 30 грудня покинули 2 будинки відпочинку поблизу Вашингтона і Нью-Йорка відповідно до наказу Білого дому. Як повідомляють агенції Reuters та Associated Press, дипломати звільнили приміщення "без зайвого шуму". Новину передають Патріоти України.

Повідомляється, що росіянам було виділено час до полудня, щоб покинути "рекреаційні установи" у Сентервілі, штат Меріленд, та на Лонг-Айленді у штаті Нью-Йорк. У визначений час кілька невеликих вантажівок, автобусів і легковиків чорного кольору з дипломатичними номерними знаками покинули територію будинків.

"Приміщення було звільнене і перебуває під управлінням уряду", – сказав мер Верхнього Бруквіля в окрузі Нассау на Лонг-Айленді Елліот Конвей. За повідомленнями, деякі пасажири дипломатичного конвою посміхалися і махали руками перехожим, покидаючи маєток у лісистій місцевості в штаті Меріленд.

Білий дім 29 грудня заявив, що дві російські дипломатичні установи – у Нью-Йорку та Меріленді, які, як вважають, займалися розвідкою, будуть закриті, а 35 російських дипломатів – видворені. Такі дії стали частиною санкцій США через кібератаки під час президентської кампанії, за якими, ймовірно, стоїть Москва.

Буде чим відбивати атаки: Іспанія надасть Україні партію ракет для Patriot, - ЗМІ

п’ятниця, 26 квітень 2024, 10:42

Іспанія передасть Україні ракети для систем Patriot, попри тиск з боку НАТО і ЄС, які вимагають від європейських країн, що мають цю систему американського виробництва, передати їх Києву, передають Патріоти України. За словами урядових джерел, рішення п...

F-16 скоро будуть в небі України? США вже відправили Києву бомби для винищувачів, - експерт

п’ятниця, 26 квітень 2024, 10:28

У рамках нового пакету військової допомоги США в Україну вже прямують високоточні бомби для сучасних західних винищувачів F-16, заявив полковник запасу Збройних сил України, військовий експерт Петро Черник в ефірі телемарафону Єдиних новин, коментуючи ...