Дивно, що тільки зараз: Спецслужби Франції почали розслідування про вплив Росії на протести "жовтих жилетів"

Невдоволення не вщухло навіть після того, як французький уряд погодився скасувати підвищення цін на паливо і заморозити ціни на газ і електрику на 2019 рік - тоді мітингувальники стали виступати за підвищення зарплат і пенсій, зниження податків і т. ін.
Протести "жовтих жилетів" у Франції. Фото: ЕРА.

Міністр закордонних справ Франції Жан-Ів Ле Дріан заявив, що правоохоронні органи країни ведуть розслідування можливого втручання Росії в масові акції протесту "жовтих жилетів". Про це повідомляє Bloomberg, передають Патріоти України.

"Я не коментуватиму, поки слідство не зробило висновків", – зазначив очільник МЗС Франції, додавши, що за ситуацією стежать спецслужби країни.

Видання посилається на дані організації "Альянс із захисту демократії". За даними організації, близько 600 Twitter-акаунтів, які були спіймані на "пропаганді поглядів Кремля", перемкнули свою увагу на Францію, розширюючи використання хештег #giletsjaunes (в перекладі "жовті жилети").

Крім того, російські пропагандистські ЗМІ Sputnik і телеканал RT активно висвітлюють протести у Франції, проте їхня інформація про невдоволення французьких поліцейських політикою президента Еммануеля Макрона і бажання підтримати протестувальників, швидше за все, не відповідає дійсності.

Джерелом інформації для цих репортажів російських телеканалів стали представники двох невеликих профспілок поліцейських, які разом отримали менше 4% голосів на загальнонаціональних профспілкових виборах цього місяця.

Битва за Часів Яр триває: УThe Wall Street Journal пояснили, чим небезпечна втрата контролю над містом

середа, 24 квітень 2024, 14:30

Поки українські воїни в Часовому Ярі чекають на зброю союзників, ворог знищує будь-яке укриття, а безпілотники з вибухівкою вражають все, що рухається. Розташований на пагорбі над Бахмутом, Часів Яр є цінним стратегічним призом. Про це пише The Wall St...

Мстився державі за "образу": СБУ затримала одесита, підозрюваного в коригуванні ударів по будівлях Служби безпеки і прокуратури

середа, 24 квітень 2024, 13:44

Служба безпеки України затримала жителя Одеси, підозрюваного в підготовці серії ракетно-дронових ударів по місту. Про це 24 квітня в Telegram повідомила пресслужба СБУ, передають Патріоти України. . "Серед координат, які він передавав рашистам, було ...