East G5 - український шлях до "золотого мільярду": В компанії Канади, Британії, США, Польщі Україні буде веселіше

Україна має стати сполучною ланкою ще одного торгового союзу найближчого майбутнього, який вибудовується навколо Китаю, Індії та ряду країн Близького Сходу.

Україна і Канада підписали Угоду про зону вільної ї торгівлі. Фото: 112.ua.

Підписання зони вільної торгівлі між Канадою і Україною стало черговим каменем фундаменту нової G5 East. У цей союз зараз входить п'ять країн: Канада, США, Британія і Польща з Україною, але перспектива має на увазі ще прихід Німеччини. Причина таких глибоких змін - колосально значуще геополітичне становище України для Європи та Азії. Адже для американо-британських планів необхідні два торгових моста - з Європою і Азією. А Україна - це ворота в такий міст. Про це пише Віктор Шевчук в статті для Російського єврея, передають Патріоти України.

Трохи по порядку. Крім того, що ЗВТ з Канадою розширює можливості України, в найближчих планах у лобістів Банкової проштовхнути з Канадою безвізовий режим і найімовірніше ця мета буде досяжною, проте не в 2016 році, коли з осені безвізовий режим для України запрацює з Шенгеном, а в 2017, що імовірно, за задумом нової G5 East повинно послужити участі України в проекті Трансатлантичного торгового партнерства, яке американці проштовхують уже кілька років в ЄС.

Звідси не дивною є така значуща підтримка Британії в даних питаннях. Україна цікава в тому числі і їм, оскільки TTIP є продуктом не тільки американців, але і британців, оскільки Британія зацікавлена в участі як в TTP, так і TTIP.

В цілому, за задумом адміністрації Білого Дому, Британія і Канада повинні послужити своєрідним торгово-економічним мостом між транстихоокеанським партнерством і трансатлантичним торговим партнерством, об'єднавши таким чином дві найпотужніші торгово-промислові системи планети, які сконцентрують в собі 80% загальносвітового ВВП.

Я вже не раз відзначав, що президентство Обами в деякому роді революційне для Америки і, можливо, для всього західного світу. Суть цієї революції в завершенні процесу Глобалізації, який буде результативним протягом найближчого десятиліття. Уже через 10-15 років в Зону вільної торгівлі і глобальний Безвізовий режим перетвориться територія всіх учасників вищезазначених спілок. І якщо є міст між Європою і Америкою, з одного боку, то чому б не з'явитися такому мосту між Європою і Азією? І тут подібним мостом, за задумом архітекторів майбутнього, повинні стати дві країни, що відокремлюють Європу від Азії. Це Україна і Польща.

Таким чином, якщо плани будуть реалізовані, Україна стане сполучною ланкою ще одного торгового союзу найближчого майбутнього, який вибудовується навколо Китаю, Індії та ряду країн Близького Сходу. Тунель в цьому напрямку пробиває Китай вже протягом тривалого часу, збираючи навколо себе в тому числі і країни Середньої Азії, які послужать основою "Нового Шовкового шляху". А Новий Шовковий шлях - це модель Трансазіатського Торгового партнерства.

Однак тут ще повинні відбутися воістину тектонічні зміни в Китаї і Індії. Але коли вони відбудуться, дві країни, що займають територію від Балтійського до Чорного моря, яка вже має умовну назву "Міжмор'є", і перетворяться в новий міст зростання економіки Першого Світу. Таким чином останню цеглину в будівлю Глобалізації покладуть Україна і Польща десь на рубежі 20-30-х років нового століття.

Звідси і всі рухи нової коаліції підтримки України, звідси і реформа української митниці британцями і канадцями. Нова поліція, нова армія, зміни в законодавстві за західним зразком відбуваються стрімко - міст повинен бути готовий через 10 років. До цього терміну Україна вступить в НАТО. І це підтверджується подіями саміту в Польщі, де зараз формується майбутнє:

1. Україна та Грузія - стратегічні партнери НАТО.

2. Для вступу в НАТО прибрано застереження про відсутність територіальних конфліктів. Залишилася тільки відповідність натовських стандартів і бажання. При цьому високо оцінені армійські реформи в Україні.

3. Три країни з Альянсу починають надавати Україні летальну зброю (Британія, Польща і Канада).

4. НАТО вдосконалюватиме ПРО в Польщі і Румунії.

5. Витрати країн-учасниць Альянсу на оборонку повинні бути підняті до 2% ВВП, а загальні витрати на оборону перевищать $1 трлн.

Тобто ПРО зараз закриває саме Європу зі Сходу. Розміщення ПРО в Україні - питання часу на цьому тлі, як і розміщення військ НАТО (глобальний мир потрібно від ідіотів захищати).

А що ж до Росії, то вона не те, щоб відкинула свій розвиток конфронтацією із Заходом на роки - більш того, Кремль просто закрив собі двері до спільноти, в нові торгові союзи, які оперізують планету і концентрують в собі практично всю доступну економічну і технологічну міць.

Росія втратила право дорадчого голосу на стратегічні рішення Альянсу. Втрачає роль стратегічного партнера ЄС і в енергетичній сфері. І це на дуже довгий період, можливо, два і більше поколінь. Для росіян це повинно бути катастрофою, однак в Снігерії це нікого не турбує.

Цікаво буде жити в Україні тим, хто зараз вступив до вишу - України майбутнього, це їх Україна, ними побудована і гідна. Тому що Україну хочуть включити в Перший світ, Світ після Глобалізації і кому як не нам тут в цьому собі допомогти.

"Не чекайте, поки ворог прийде до вашого дому": Українська армія на тлі виснаження пробує новий стиль рекрутингу, - WSJ

вівторок, 7 травень 2024, 14:44

бройні сили України пробують новий спосіб рекрутингу, намагаючись таким чином поповнити лави виснажених підрозділів на передовій. Про це йдеться у матеріалі The Wall Street Journal, передають Патріоти України. Для цього все частіше з'являються реклама ...

СБУ затримала двох полковників УДО, які готували вбивство Зеленського, Буданова та Малюка (фото)

вівторок, 7 травень 2024, 13:59

Служба безпеки України (СБУ) викрила мережу агентів 5-ї служби ФСБ РФ, які готували вбивство президента України Володимира Зеленського. Про це повідомила СБУ у Telegram, передають Патріоти України. Повідомляється, що реалізувати зазначені плани мала аг...