Екс-генсек Альянсу Расмуссен розповів про свої завдання на посаді радника президента України

Данець ввавжає, що продовження санкцій є єдиним способом чинити тиск на РФ. Прискорення реформ єдина зброя України, котрим вона може надихнути країни Заходу збільшити увагу до своїх проблем та надихнути на більш жорстке протистояння з країною-агресором.

Андерс Фог РасмуссенУкраїні буде легше переконати країни Євросоюзу продовжити санкції проти Росії, якщо Київ продемонструє прогрес у проведенні реформ і боротьби з корупцією. Таку думку висловив колишній генеральний секретар НАТО, а нині позаштатний радник Петра Порошенка Андерс Фог Расмуссен агентству Reuters, зазначають Патріоти України.

Расмуссен зазначив, що продовження санкцій є єдиним способом чинити тиск на Росію в питанні врегулювання конфлікту на Донбасі.
"Від представників західних країн я знаю, що їх готовність продовжити санкції також пов'язана з готовністю України на ділі проводити комплексні реформи", – сказав Расмуссен.

"Так що моя мета як радника президента налагодити двосторонню взаємодію. З одного боку західних лідерів я буду переконувати, що українці вже провели серйозні реформи", - зазначив він. "З іншого, я буду інформувати президента, про що мені кажуть мої співрозмовники, щоб українська влада чітко розуміли, що є пріоритетом серед західних лідерів", - додав Расмуссен.

Колишній генсек НАТО додав, що "нинішня українська влада під керівництвом президента Порошенко провели більше реформ, чим було проведено за останні 20 років". "Але, звичайно, для продовження підтримки Заходом важливо, щоб процес проведення реформ тривав. І тому потрібно весь час рухатися вперед", – додав він.

"Армія РФ веде застарілу війну": Годжес оцінив, чи реальний прорив окупантів вглиб України

четвер, 28 березень 2024, 21:58

Російські війська використовують затримку допомоги для України для інтенсивніших атак. Втім, окупанти не мають ресурсу для здійснення великого прориву. Про це заявив генерал-лейтенант, колишній головнокомандувач збройних сил США в Європі Бен Годжес в е...

"Нех*й шастать": Турецькій авіакомпанії заборонили літати до однієї з країн Європи через зв’язки з Росією

четвер, 28 березень 2024, 21:17

Фінське агентство транспорту та комунікацій Traficom заборонило польоти турецької авіакомпанії Southwind Airlines до Фінляндії через зв'язки з Росією. Про це повідомляє Avianews, передають Патріоти України. "Наша загальна оцінка показує, що значна част...