Екс-міністра оборони Єжеля викликають в суд через нанесення державі збитків більше ніж у 40 млн грн, - Сарган

Прес-секретар Генерального прокурора також повідомила, що в разі неявки М.Єжеля в засідання, судді можуть приступити до процедури заочного засудження.

М.Єжель. Фото: РИА Новости.Екс-міністра оборони Михайла Єжеля викликають до Солом'янського райсуду Києва за підозрою у зловживанні владою або службовим становищем. Про це написала прес-секретар генерального прокурора України Лариса Сарган у Facebook, передають Патріоти України.

"Солом'янський райсуд столиці на 10.00 викликає екс-міністра оборони України часів Януковича Михайла Єжеля. Він підозрюється в скоєнні злочину, передбаченого ч. 2 ст. 364 (зловживання владою або службовим становищем) Кримінального кодексу. Зокрема, йому закидають оборудки із фірмами, що постачали харчі для армії. Завдані державі збитки оцінюють у понад 40 млн грн", – зазначила вона.

Сарган додала: якщо Єжель не з'явиться на засідання, судді зможуть почати розгляд справи у заочному порядку.

Нагадаємо, адмірал запасу Михайло Єжель був главою Міноборони з березня 2010-го до лютого 2012-го. У квітні 2013 року Віктор Янукович призначив його послом України в Білорусі. У травні 2015-го президент Петро Порошенко звільнив Єжеля. Після відставки з посольської посади він залишився жити в Мінську.

В Україні проти Єжеля відкрито два кримінальні провадження. У першому його обвинувачують у виданні незаконних доручень з оплати бюджетним коштом комунальних послуг фірмам, які забезпечували армію харчуванням, і "нанесенні матеріальних збитків державі в розмірі 42,9 млн грн".

"Це справді дуже серйозно": Папа Римський знову закликав Україну до переговорів з РФ

четвер, 25 квітень 2024, 10:45

Папа Римський Франциск знову закликав Україну до переговорів з РФ. Нова заява понтифіка прозвучала на на тлі війн в Україні та Секторі Гази. На його думку, "досягнутий мир кращий, ніж безкінечна війна". Про це пише CBS News, передають Патріоти України...

У Повітряних силах розповіли деталі атаки по Черкащині - росіяни вдарили "Іскандером" по Смілі

четвер, 25 квітень 2024, 10:28

У Повітряних силах розповіли деталі атаки по Черкащині, передають Патріоти України. "Було вражено цивільну інфраструктуру, пошкоджено логістичне сполучення зализиці. Крім того, удар пошкодив адміністративні будинки та пошкодив авто та цивільне майно",...