Екс-начальник міліції Одеської області отримав російське громадянство

Дмитро Фучеджі перебуває у розшуку України через справу 2 травня.

Д.Фучеджі. Фото: РБК.

Колишній заступник начальника Головного управління МВС України в Одеській області Дмитро Фучеджі, який є фігурантом подій 2 травня 2014 року в Одесі, отримав громадянство Російської Федерації. Про це повідомляє «Громадське ТБ» з посиланням на начальника департаменту спеціальних розслідувань Генеральної прокуратури України Сергія Горбатюка, передають Патріоти України.

За інформацією видання, така інформація міститься у відповіді Генеральної прокуратури РФ на запит Генпрокуратури України. Так, на прохання про допомогу в екстрадиції і затримання Д.Фучеджі Генпрокуратура РФ відповіла, що не може цього зробити, оскільки підозрюваний є громадянином Росії.

«Виникає питання, чому особа, на яку було покладено функції охорони громадського порядку під час масових заходів не діяла. І не діяла, коли супроводжувала агресивно налаштованих громадян, які підтримували Росію, і фактично своєю бездіяльністю спровокувала бійку між проросійськи і проукраїнськи налаштованими активістами, що призвело до стрільби. І ще питання - чому ця особа одержала пізніше громадянство РФ. Це ми і намагаємося з'ясувати», - цитує видання слідчих прокуратури, які розслідують дії правоохоронців під час подій 2 травня 2014 в Одесі.

Як відомо, в ході масових заворушень в Одесі 2 травня загинули 48 людей і постраждали більше 200. Більшість загинули в Будинку профспілок під час пожежі. Через кілька днів правоохоронці затримали головних фігурантів з екстремістських організацій, а також кілька співробітників міліції.

У той же час екс-начальник ГУ МВС України в Одеській області Дмитро Фучеджі був оголошений в розшук. Він перетнув кордон України і сховався від слідства.

"Головна помилка Зеленського, те що він залишив демократію", - "слуга народу" Богуцька вимагає закрити українцям рота

п’ятниця, 26 квітень 2024, 2:35

"Знаєте, про що я насправді шкодую? Про те, що з прийняттям Воєнного стану не було введено воєнну цензуру. Володимир Зеленський (чи справді, чи з подачі європейських партнерів) залишив демократію під час війни. Це була помилка!!!" - написала Богуцька. ...

Вибори недійсні. Х*ло - узурпатор: Європарламент не визнав легітимність Путіна

п’ятниця, 26 квітень 2024, 1:45

Країни-члени Євросоюзу та міжнародна спільнота не повинні визнавати результати "виборів" 15-17 березня у Росії, за результатами яких "переможцем" оголосили Володимира Путіна. Відповідну резолюцію прийняв Європарламент у четвер, 25 квітня. Документ підт...