Екс-посол Нідерландів порадив українцям відповісти його "неосвіченим" співвітчизникам

Дипломат висловив надію, що інша частина Європи проігнорує "цю невдачу і дасть голландському уряду час на вихід із хаосу, породженого референдумом".

Роберт Серрі. Фото:ipress.uaКолишній посол Нідерландів в Україні Роберт Серрі вважає "неосвіченими" своїх співвітчизників, які виступили на референдумі проти угоди про асоціацію України та ЄС. Про це він заявив у своєму відкритому листі українцям, який опублікувала Європейська правда, передають Патріоти України.

"Не соромтеся показати своє справжнє розчарування в моїх співвітчизниках, які підвели вас. Я не заперечував би, якби ви злегка ужалили нас, не купуючи цієї весни голландські тюльпани, або на певний час віддали б перевагу французьким сирам", - зазначив він.

"Референдум у моїй країні, що унеможливив Угоду про асоціацію ЄС з вашою країною, викликав у вас гіркі почуття з приводу європейських подвійних стандартів, зокрема, в Нідерландах. Це стосується й місця України в Європі і ваших справжніх прагнень розділити наші основні цінності гідності, демократії і прав людини....

Ініціатори, навіть не соромлячись, визнавалися перед голосуванням, що цей референдум не мав нічого спільного з Україною. Між іншим, навіть їхня назва "Geen Peil", яку можна перекласти як "неосвічені", видає їхнє неуцтво і байдужість до великої країни в Європі, яка відчайдушно намагається звільнитися від кайданів посткомуністичної імперії", - зазначив екс-посол

Він зазначив, що голландці не змогли зрозуміти всіх подій Євромайдану, і, засліплені власними страхами перед Брюсселем, голосували на консультативному референдумі, який не мав жодних прямих наслідків для їхніх комфортних умов життя.

"Для більшості моїх співвітчизників, які голосували на референдумі "проти", схоже, немає великого значення, в якому напрямку може піти Україна. Все, що вони смакували після голосування - це пиво і "тріумф" голландської демократії, який, правда, не включав 68% голландців, які не прийшли на голосування або навмисно, як це зробив я, бойкотували його", - додав дипломат.

Він висловив надію, що інша частина Європи проігнорує "цю невдачу і дасть голландському уряду час на вихід із хаосу, породженого референдумом".

"Як перший голландський посол у новій незалежній Україні, я допоміг встановити цей важливий зв'язок між двома нашими дружніми країнами і навіть не міг тоді подумати, що цій дружбі доведеться проходити випробування цим неосвіченим референдумом", - резюмував Роберт Серрі.

Посол РФ раптово помер у Мозамбіку

неділя, 12 травень 2024, 16:32

Посол Росії у Мозамбіку Олександр Суріков помер на 69-му році життя. Про це повідомило російське МЗС у неділю, 12 травня, передають Патріоти України. "У Мапуту раптово помер посол Росії в Мозамбіку Суріков", – заявили у відомстві Сергія Лаврова. У МЗС...

Російські добровольці звернулись до окупантів, які наступають на Харківщині (відео)

неділя, 12 травень 2024, 15:19

Російські добровольці "Сибірського батальйону" та легіону "Свобода Росії" звернулися до військових російської армії, які беруть участь у нових боях на Харківщині, і закликали їх переходити на їхній бік або здаватися у полон, щоб зберегти своє життя і н...