Еро і Штайнмаєр хочуть виборів в ОРДЛО? Тоді російська зброя і солдати повинні бути виведені з Донбасу - Ребекка Хармс

На її думку, проведення чесного голосування на тимчасово окупованому Донбасі може пройти тільки після відновлення Україною своїх прав щодо контрольованих РФ кордонів.

Ребекка Хармс. Фото:www.kurdishinfo.com

Член Парламентського комітету асоціації між Україною та ЄС жорстко прокоментувала заяви глав МЗС Німеччини Франка-Вальтера Штайнмаєра і його колеги з Франції Жана-Марка Еро, що стосуються термінових виборів на окупованих територіях Донбасу. Про це пише Диалог, передають Патріоти України.

У понеділок, 19 вересня, під час прес-конференції в Краматорську депутат Європарламенту, член Парламентського комітету асоціації між Україною та ЄС Ребекка Хармс розповіла, що необхідно зробити для організації демократичних виборів на сході нашої країни.

"Якщо Еро і Штайнмаєр дуже хочуть проведення виборів, то вони повинні враховувати, що російська зброя і російські солдати повинні бути виведені з Донецької та Луганської областей", - парирувала депутат.

На її думку, проведення чесного голосування на тимчасово окупованому Донбасі може пройти тільки після відновлення Україною своїх прав щодо контрольованих РФ кордонів.

"Контроль над українським кордоном повинен бути переданий Україні або щонайменше міжнародній організації, наприклад ООН", - додала Хармс.

Особливий торг? The Times розповіло, що Кемерон і Трамп обговорювали угоду щодо України, Сунаку довелося виправдовуватися

вівторок, 14 травень 2024, 16:23

Міністр закордонних справ Великої Британії Девід Кемерон і Дональд Трамп під час зустрічі у квітні обговорювали угоду про завершення війни в Україні. Про це пише газета The Sunday Times із посиланням на високопоставлене джерело. За їхніми даними, Кемер...

"Складно говорити": Дуда відповів, чи зможе Польща надати Україні системи Patriot

вівторок, 14 травень 2024, 15:47

Президент Польщі Анджей Дуда заявив, що його країна не має можливості передати Україні систему Patriot. Все через те, що країна сама тільки починає отримувати замовлені декілька років тому зенітно-ракетні комплекси. Про це пише PAP. Дуда заявив, що Пол...