"Фальсифікація історії України!": Захарова вибухнула обуреннями через гру про УПА (відео)

Одіозна соратниця глави зовнішньополітичного російського відомства Сергія Лаврова закликала відреагувати на українську історичну гру ОБСЄ і профільні правозахисні структури.
Настільна гра про УПА. Фото: Фейсбук.

Офіційний представник МЗС Росії Марія Захарова приділила частину свого брифінгу обуренням з приводу виходу в Україні настільної гри про УПА. Вона звинуватила чужу їй країну в пропаганді неонацизму і пригрозила скаргами в ОБСЄ та інші міжнародні інституції, передають Патріоти України.

"Повним ходом йде продовження спроб реальної фальсифікації історії в Україні. На жаль, знову Велика вітчизняна війна. Днями стало відомо, що Український інститут національної пам'яті розмістив у вільному доступі в мережі інтернет настільну гру "УПА: відповідь нескореного народу". Для самостійного використання додається ігрове поле і картки, що зображують ворогів бандерівців, а саме радянських воїнів, партизанів і німецько-фашистських загарбників. Це реалії!" — нервово зазначила скандальна дипломат країни-агресора.

Крім того, її обурив факт того, що до гри додається електронна книга про діяльність ОУН і УПА, з біографіями лідерів повстанського руху: Коновальця, Бандери, Мельника, яких Захарова їдко назвала колаборантами.

"У тексті обігрується теза про те, що бандерівці нібито воювали за створення української держави, борючись з цією метою як з радянськими солдатами, так і з німецькими окупантами, між якими автори видання, звісно, ставлять знак рівності. При цьому факт тісної співпраці українського так званого визвольного руху з гітлерівцями, їх кривавих злочинів проти мирного населення, звичайно, не згадується. Це дітям знати не треба і дорослим, які гратимуть в цю дивовижну гру", — єхидно додала речник МЗС РФ.

Продовжуючи свої нападки на Україну, Захарова звинуватила її в образі ветеранів і більшої частини українського народу. За її словами, це нібито здійснюється через популяризацію подібних "екстремістських ігор".

"Ось ця ось шалена, божевільна абсолютно пропаганда київською владою неонацистських ініціатив спрямована на свідоме розпалювання міжнаціональної ворожнечі й потурання ідеям націонал-шовінізму і багатьом іншим екстремістським ідеям. Ми в черговий раз звертаємо увагу наших західних партнерів, які мають вплив і за великим рахунком просто формують політичний порядок в Україні", — не вгамовувалася вона.

Крім того, одіозна соратниця глави зовнішньополітичного російського відомства Сергія Лаврова закликала відреагувати на українську історичну гру ОБСЄ і профільні правозахисні структури. "Ми просимо не залишати без уваги факти примноження уславлення посібників нацистів, належним чином реагувати на небезпечні прояви історичного ревізіонізму, ксенофобії й націоналізму, які накриили нинішню Україну за, звісно, не просто потурання, а прямого схвалення київського режиму", — єхидно підсумувала Захарова.

Джерело: Обозреватель

Макрон намагається усунути фон дер Ляєн з посади голови Єврокомісії, заради нового протеже

четвер, 25 квітень 2024, 8:15

Президент Франції Еммануель Макрон веде переговори з іншими лідерами Євросоюзу щодо можливості замінити Урсулу фон дер Ляєн на посту голови Єврокомісії. Про це у середу, 24 квітня, повідомляє Bloomberg з посиланням на обізнані джерела. . Зазначається...

Країни ЄС вагаються з наданням ППО Patriot Україні: ЗМІ дізнались причини

четвер, 25 квітень 2024, 8:05

Повідомляється, що виготовлення систем ППО займає багато часу, тому європейські країни не хочуть відмовлятися від своїх Patriot і ставити себе під загрозу, передають Патріоти України. Як повідомляє AP news, країни Євросоюзу, які мають системи ППО Patri...