"Фашисты, свастика, чернорубашечники": У Лаврова оприлюднили нову байку про жахи "неонацизму та ксенофобії" в Україні (фото)

Російські дипломати своїми фейками постійно залякують весь світ, а чергова "страшилка" про українців в черговий раз доводить їхню істерику, лють та безсилля у намаганні знищити Україну, як державу.

В МЗС РФ уміють вигадувати байки, особливо про Україну. Ілюстрація:Укрінформ

Міністерство закордонних справ Росії оголосило про початок безглуздого флешмобу "ихтамнет", присвяченого боротьбі з нібито процвітаючим фашизмом в Україні. Ставити відповідний хештег, який у всьому світі асоціюється з брехнею президента РФ Володимира Путіна про відсутність російських окупантів на Донбасі, дипломати закликали чи не у всіх згадках про Україну в соцмережах. Пропагандистський заклик МЗС РФ опублікував на своїй офіційній сторінці в Facebook, передають Патріоти України.

"Після "державного перевороту" в 2014 році націоналізм, неприкрита ксенофобія і неонацизм міцно увійшли в політичний мейнстрім України. Неонацистські угруповання "Правий сектор", "Національний корпус" і "Свобода" не соромляться використовувати нацистську атрибутику, марширувати колонами українськими містами з расистськими гаслами", - страхітливо заявило дипломатичне відомство країни-агресора в своєму фейковому дописі.

Крім того, дипломатів РФ обурило ставлення українців до таких історичних постатей, як Симон Петлюра, Степан Бандера і Роман Шухевич. Росіяни негайно охрестили їх "фашистськими пособниками" і висловили своє обурення з приводу факельної ходи в Україні в честь річниці створення Української Повстанської Армії.

"Світ намагаються переконати, що нацистські вітання, свастики і знаки СС на формі українських військових не мають відношення до символіки Третього рейху. Нам кажуть, що фашистські гасла з вуст українських "бойовиків" - це обман слуху, а фотографії з ходів новоспечених чорносорочечників - обман зору. Нас запевняють, що це всього лише "новий український патріотизм", - продовжили нагнітати обстановку окупанти.

Підсумовуючи відірвану від реальності страшилку, в МЗС РФ заявили, що оголошують інформаційну війну вигаданим ксенофобії і нацизму в Україні і будуть боротися з ними матеріалами з позначкою "ихтамнет".

"Навіть коли неонацисти марширують по центру Києва, українська влада клянеться, що #ихТамНет. Давайте допоможемо київському режиму поглянути правді в очі і почнемо відзначати хештегом # ихТамНет свідоцтва прояву ксенофобії і неонацизму в Україні", - обґрунтували свою божевільну ідею російські дипломати.

Окупанти намагаються обійти Часів Яр з флангів, але успіхів не мають: Військовий розповів, що відбувається

субота, 27 квітень 2024, 6:22

Противник намагається обійти Часів Яр з лівого та правого флангів, щоб взяти в оперативне оточення. Внаслідок цього йдуть дуже складні бої в Іванівському та Богданівці. Водночас протягом останніх тижнів ворог не зміг досягти значних успіхів в обох насе...

Москва заскочена зненацька. Стратегія ППО РФ не розрахована на українські технології, — Newsweek

субота, 27 квітень 2024, 5:58

Найгірше щодо загрози з неба для держави-агресора тільки починається. Росії терміново треба переглядати концепцію протиповітряної оборони. Однак швидко це не вийде, навіть якщо вдасться намацати правильні рішення. За словами аналітика RAND Маттіаса Еке...