Фейкове посольство США в Гані 10 років видавало візи

​"Посольство" благополучно працювало в Аккрі під заступництвом корумпованих чиновників і поліції.

У Гані 10 років функціонувало фальшиве посольство США. Фото: ghanabusinessnews.com.

Влада Гани знайшла і припинила діяльність фейкового посольства Сполучених Штатів Америки через десять років його існування, повідомляють Патріоти України з посиланням на Нескучные новости.

Видання повідомляє, що злочинному бізнесу вдалося проіснувати так довго завдяки кільком корумпованим чиновникам, в тому числі в поліції, які закривали очі на діяльність несправжнього посольства США в Гані.

Так зване «посольство США в Гані» розташовувалося в старому двоповерховому будинку в столиці країни Аккрі. Державний департамент США повідомляє, що на будівлі був вивішений американський прапор, а в приміщеннях висіли портрети президента США Барака Обами.

«Співробітниками посольства» були громадяни Гани, Туреччини та Нідерландів, які володіють англійською і голландською мовами. Злочинці заробляли за рахунок видачі фальшивих віз США і американських документів, що засвідчують особу, в тому числі свідоцтв про народження. Середня вартість таких послуг становила 6 тисяч доларів США.

Спецоперація із затримання всіх членів злочинного угруповання готувалася кілька місяців співробітниками поліції декількох країн. При затриманні у них було вилучено справжні і підроблені індійські, південно-африканські та шенгенські візи, а також 150 паспортів, що засвідчують громадянство десяти різних країн, кілька ноутбуків і смартфонів.

До парламенту Канади внесли законопроєкт про прискорення військової допомоги Україні

п’ятниця, 3 травень 2024, 23:31

У Канаді планують на законодавчому рівні спростити процес передачі Україні військової допомоги для боротьби із російським повномасштабним вторгненням. У нижній палаті парламенту країни зареєстрували відповідний законопроєкт. Ініціатором документа став ...

Переговорну позицію, яку виробить саміт миру у Швейцарії, передадуть Росії - прессекретар Зеленського

п’ятниця, 3 травень 2024, 23:17

Саміт миру, який відбудеться у червні у Швейцарії, виробить спільну переговорну позицію, яку передадуть Росії. Про це прессекретар президента України Володимира Зеленського Сергій Никифоров заявив 3 травня "Німецькій хвилі", передають Патріоти України....