Флаконів було два: Стали відомі нові подробиці справи про отруєння Скрипалів

Одна або обидві групи отруйників могли жити в Великобританії протягом значного часу до березневого нападу на Скрипалів.

На місці отруєння "Новачком". Фото: ВВС.

Організацією отруєння колишнього офіцера ГРУ Сергія Скрипаля та його дочки в Великобританії займалися дві групи з Росії: одна доставляла нервно-паралітичну речовину "Новачок", друга займалася отруєнням екс-полковника. Про це пише The Mirror з посиланням на джерела в слідстві у справі, передають Патріоти України.

Як зазначається, ємність з "Новачком", яку підібрав на вулиці і подарував як парфуми своїй партнерці Дон Стерджесс (померла від отруєння "Новачком". - Ред.) британець Чарлі Роулі, не може бути тим флаконом, з якого отруїли Скрипалів, тому що пляшечка, яку знайшов Роулі, була запечатана.

Якщо це так, то другий флакон з-під "Новачка" все ще може перебувати в Великобританії і нести небезпеку для жителів. "Пляшку, в яку вони поклали його ("Новачок". - Ред.), можна було купити тільки в Росії. Припущення про те, що це не з Росії, сміховинні", - запевняє співрозмовник видання.

Також зазначається, що одна або обидві групи отруйників могли жити в Великобританії протягом значного часу до березневого нападу на Скрипалів. Вони спостерігали за жертвою, щоб визначити найкращий спосіб для отруєння.

Слідчі через систему відеоспостереження визначили двох осіб, які могли бути пов'язані з замахом на життя Сергія Скрипаля. Але на те, щоб їх спіймати потрібні місяці, оскільки отруйники втекли з Великобританії після злочину.

Стосується Європи: Трамп назвав умову, за якої продовжить виділяти гроші на підтримку України

вівторок, 30 квітень 2024, 18:30

Ексочільник Білого дому і кандидат у президенти США Дональд Трамп заявив, що очікує від Європи збільшення розміру військової допомоги для України. Вона має відповідати сумам, які надає Америка, в іншому разі він також відмовиться від підтримки, передаю...

Кошмарити Білгород, чи Курськ тепер не завадять: Бійці ССО уразили два вопожі ЗРК "Бук" на Сумському напрямку (відео)

вівторок, 30 квітень 2024, 18:17

Українські військові уразили два російські зенітно-ракетні комплекси Бук росіян на Сумському напрямку. Про це у вівторок, 30 квітня, повідомило командування Сил спеціальних операцій ЗСУ і оприлюднило відео з місця подій . Оператори одного з підрозділ...