"Форсувати Керченську протоку, або Як змусити Росію відступити", - Злий Одесит

Нова спроба українських військових кораблів пройти через Керченську протоку повинна здійснюватися з супроводом корабля НАТО.

Лише в цьому разі Росія не піде на конфронтацію, оскільки не зможе тягатися з більш сильним противником. Таку думку висловив "Апострофу" військовий оглядач сайту "Інформаційний спротив" Олександр Коваленко, коментуючи заяву секретаря РНБО Олександра Турчинова про новий прохід військових кораблів через Керченську протоку в Азовське море, передають Патріоти України з посиланням на Олександра Турчинова, який не тільки сказав, що Україна готує нове проходження через Керченську протоку.

Також зазначив, що Україна звертається до своїх партнерів з пропозицією взяти участь у цьому проходженні з одного з українських чорноморських портів до українського порту на азовському узбережжі. Тобто по суті, цей прохід припускатиме як мінімум супровід одним з кораблів-партнерів України з НАТО. Як відомо, в Одесу один з таких кораблів вже прибув - це розвідувальний корабель класу Echo Королівського військово-морського флоту Великої Британії. Можливо є якісь домовленості про проходження в супроводі кораблів НАТО. Також відомо, що США мають намір відправити в Чорне море деякі зі своїх кораблів. Йдеться про ледь не постійну присутність.

Тобто РФ своєю поведінкою, яка виходить за рамки закону і здорового глузду, напавши на наші катери в нейтральних водах, захопивши в полон наших моряків, розворушила ціле осине гніздо у вигляді НАТО. Альянс прекрасно розуміє, що в акваторії Чорного моря РФ на даний момент є домінуючою силою, якій самостійно не здатна протистояти жодна країна. А позаблокові країни на зразок України і Грузії перебувають в серйозній небезпеці.

Тому дотримання закону під тиском більш серйозної сили і є, найімовірніше, першочерговою метою подібного можливого проходу.

Якщо прохід буде здійснено, він, по-перше, повинен здійснюватися у супроводі кораблів одного з партнерів України з НАТО. По-друге, якщо такого супроводу не буде, прохід повинен бути організований куди краще, ніж попереднього разу. Зокрема, коли спостерігав за цими трагічними подіями в Чорному морі при спробі проходження через Керченську протоку, я зазначив такий важливий фактор: на катерах було б вельми доречно проведення відеореєстрації і відеомоніторингу в реальному часі, щоб всі порушення російської сторони фіксувалися не лише завдяки банальному потуранню членів російського екіпажу, який зняв таран нашого буксира. Саме завдяки цьому у нас є докази порушень росіян проти нашого буксира і наших катерів. У разі нового проходу у російської сторони не повинна виникнути спокуса проводити тарани, навали і, тим більше, обстріли.

Росія отримала вже чимало сигналів, що поведінка її флоту прирівнюється до поведінки піратів - поза законами і правилами, встановленими міжнародним законодавством.

Якщо Керченську протоку знову буде заблоковано, нашим кораблям не варто чекати настання темряви, коли вони неефективні проти переважаючих сил противника. Це буде ризикований прохід. Але якщо його ретельно підготувати, ми можемо уникнути поганого розвитку подій. Хоча, звичайно ж, сам момент проходження Керченської протоки буде вкрай небезпечним, оскільки Росія просто може здійснити план з захоплення з використанням абордажу і висадки спецназу. Росія вкрай неадекватна, тому ризик дуже великий. Він може бути виправданий лише тим, що Україна вкотре продемонструє, що вона є жертвою. Але ця демонстрація не виправдовує ризик людськими життями і захоплення нашої техніки.

Все повинно бути досконально продумано і, безумовно, погоджено з нашими міжнародними партнерами, хоча б за політичною лінією, а не військовою.

Проходження в супроводі партнерів з НАТО - це варіант, який необхідно застосувати. Поодинці це вкрай ризиковано. Здійснивши прохід за підтримки західних партнерів, ми продемонструємо не тільки згуртованість України і Заходу, а також всього міжнародного співтовариства - перед піратської загрозою російського флоту. Ми також вкотре продемонструємо, що Росія може самостверджуватися лише за рахунок слабшого опонента. Вона не потягне конфронтацію проти більш сильного противника."

"Ми зараз орієнтовно майже 7 тисяч танків знищили": Черник пояснив, скільки ще Путін може вести війну проти України і де візьме на це кошти

четвер, 28 березень 2024, 17:47

Росія має таку кількість бронетехніки, завдяки якій може воювати проти Україні ще щонайменше два роки. Водночас дуже великий людський ресурс, який Москва може озброїти найпростішою зброєю, дозволить країні-агресорці й далі закидувати фронт великими піх...

"Мене вражає, як багато дорослих українців починають вживати дитячу лексику, реагуючи на небажання Польщі бути втягнутою у війну", - Фурса

четвер, 28 березень 2024, 16:50

"Мене вражає, як багато дорослих українців починають вживати дитячу лексику, реагуючи на небажання Польщі бути втягнутою у війну", - пише у своєму блозі Сергій Фурса, передають Патріоти України, і продовжує:. "Абсолютно природне небажання. Яке розум...