"Фронт роботи виконала": Гонтарєва йде у відставку, - нардеп

В самому Нацбанку таку інформацію спростували.

Валерія Гонтарєва. Фото: ZN.ua.

Валерія Гонтарєва написала заяву про відставку з посади голови Національного банку України (НБУ). Про це повідомила заступник голови фракції БПП Ірина Луценко, пишуть Патріоти України з посиланням на Укрінформ.

"Я вважаю, що той фронт роботи, який вона на себе поклала, вона виконала, тому написала заяву. Є такий момент", - сказала Луценко.

Раніше Гонтарєва говорила, що бачить свою місію на цій посаді завершеною і вже представила кілька кандидатур свого наступника.

"На цій позиції (глави НБУ - ред.) повинен працювати справжній професіонал, банкір, технократ, не політик. Таке моє бачення, я вже запропонувала декілька кандидатур свого наступника. Але вибір, безумовно, за президентом", - сказала Гонтарєва.

Тим часом, Національний банк України спростував інформацію про те, що голова НБУ Валерія Гонтарєва подала заяву про відставку. Про це повідомили у прес-службі регулятора, коментуючи відповідні публікації у ЗМІ з посиланням на народного депутата Ірину Луценко.

«Прес-служба не підтверджує інформацію про відставку. Ми офіційно оголосимо за місяць», - йдеться в повідомленні прес-служби.

Нагадаємо, 29 березня НАБУ провело виїмку документів в НБУ згідно з рішенням Солом'янського районного суду Києва. Пізніше глава НАБУ Артем Ситник повідомив, що обшуки в НБУ стосувалися керівництва банку. За даними джерел в силових структурах, обшуки можуть бути пов'язані з завищенням вартості застав Платинум Банку для отримання рефінансування від НБУ.

Є важливий момент: Командир пояснив, чим замінити демобілізацію в Україні, і чому вона не потрібна до завершення війни

п’ятниця, 26 квітень 2024, 6:59

Командир 93-ї окремої механізованої бригади "Холодний Яр" полковник Павло Паліса виступив проти демобілізації до кінця війни. Військовий вважає, що набагато важливіше отримати можливість частіше проводити ротації для відновлення боєздатності підрозділі...

Потрібний перекладач

п’ятниця, 26 квітень 2024, 6:59

З дипломатичної на офісно-президентську. Держдеп наголошує, що в України – проблеми зі свободою слова. Зокрема, марафон висвітлює урядову позицію…. Минулого року Держдеп наголошував на тому, що закриття трьох незалежних від влади каналів – це проблема....