ФСБ затримало чергового "українського шпигуна" в окупованому Криму

Згідно із заявою відомства, кримінальну справу вирішили не порушувати, обмежившись попередженням.

Чергового "шпигуна" затримали в окупованому Сімферополі. Ілюстрація: соцмережі.

Співробітники Федеральної служби безпеки (ФСБ) Російської Федерації затримали трьох громадян Росії і одного українця нібито за спробу передати іноземцям секретні військові карти. Про це повідомляє "РИА Новости" з посиланням на Свердловське управління відомства, передають Патріоти України.

"Одночасно за місцями проживання трьох громадян Росії і громадянина України в Єкатеринбурзі, Сімферополі та Омську проведено оперативно-розшукові заходи, в ході яких вилучено електронні та паперові копії секретних топографічних карт Генштабу ЗС Росії", - сказано в повідомленні.

Уточнюється, що всі затримані визнали, що створювали загрозу безпеці Росії, і "відмовилися від здійснення подібних вчинків у подальшому". При цьому один з них раніше притягувався до відповідальності за державну зраду. Чи був засуджений, невідомо.

Згідно із заявою відомства, кримінальну справу вирішили не порушувати, обмежившись попередженням про "неприпустимість дій, що підпадають під статті КК РФ "Державна зрада" і "Шпигунство". У той же час, де саме служать або працюють затримані, не вказується, як і те, спецслужбам якої країни вони мали намір передати секретні документи.

Дуже потрібно "м'ясо": Окупанти в Маріуполі ловлять мігрантів, їх можуть кинути на війну проти України, - Андрющенко

п’ятниця, 26 квітень 2024, 14:50

У тимчасово окупованому Маріуполі відбуваються масові рейди проти мігрантів. Так, загарбники виловлюють на вулицях міста людей азійської зовнішності, завантажують у вантажівки та доставляють до військкоматів, передають Патріоти України. Надалі окупанти...

МЗС обмежило надання консульських послуг: У "Слузі народу" виступили з заявою

п’ятниця, 26 квітень 2024, 14:23

Дії Міністерства закордонних справ щодо призупинення надання консульських послуг чоловікам призовного віку за кордоном є надзвичайним заходом, поки закон про мобілізацію не набрав чинності. Адже можуть виникати кризові ситуації, зокрема, в оновленні до...