Генпрокуратура розпочала процедуру заочного розслідування проти Азарова

Суд розглядатиме клопотання ГПУ про дозвіл на проведення заочного розслідування і щодо Едуарда Ставицького.

М. Азаров. Фото: pravda.com.ua.Генеральна прокуратура направила до суду клопотання про дозвіл на заочну форму розслідування проти екс-прем'єр-міністра Миколи Азарова й екс-міністра енергетики та вугільної промисловості Едуарда Ставицького. Про це генпрокурор Юрій Луценко повідомив в понеділок в Києві, передають Патріоти України з посиланням на "Українські новини".

"Щодо Азарова ми завершили розслідування і передали до суду клопотання про заочну форму засудження. Те ж саме стосується Ставицького. Ми завершили розслідування і передали до суду клопотання про заочну форму засудження", - сказав він.

За його словами, також найближчим часом будуть направлені до суду клопотання про заочне розслідування проти колишнього виконуючого обов'язки прем'єра Сергія Арбузова, колишнього міністра доходів і зборів Олександра Клименка й олігарха Сергія Курченка.

Щодо колишнього депутата-регіонала Верховної Ради Юрія Іванющенка, то Луценко зазначив, що розслідування кримінальних проваджень стосовно нього суттєво ускладнено.

Зокрема, генпрокурор повідомив, що ключовий свідок, який дав свідчення проти Іванющенка у справі про рейдерське захоплення ринку "7-й кілометр" в Одеській області, на суді відмовився від свідчень.

У той же час Луценко наголошує, що кошти колишнього екс-депутата перебувають під арештом і розслідування триває.

На Росії посадили на 10 років бурята, який "планував вступити в легіон Свобода Росії" (відео)

п’ятниця, 26 квітень 2024, 5:58

Astra зазначає, що 26-річного чоловіка затримали в Кемерівський області, коли той "їхав у бік українського кордону". Другий Східний окружний військовий суд в Росії засудив 26-річного жителя Бурятії до 10 років колонії та штрафу 500 тисяч рублів. Чолові...

"Головна помилка Зеленського, те що він залишив демократію", - "слуга народу" Богуцька вимагає закрити українцям рота

п’ятниця, 26 квітень 2024, 2:35

"Знаєте, про що я насправді шкодую? Про те, що з прийняттям Воєнного стану не було введено воєнну цензуру. Володимир Зеленський (чи справді, чи з подачі європейських партнерів) залишив демократію під час війни. Це була помилка!!!" - написала Богуцька. ...