Генпрокурор заявив про арешт народного депутата

Юрій Луценко гарантував законність слідчих дій щодо кримінальної справи народного депутата Олександра Онищенка

Фото: vesti-ukr.com

Генеральний прокурор України Юрій Луценко під час брифінгу з нагоди представлення нового прокурора Миколаївської області заявив, що Онищенка треба заарештувати на два місяці і в цьому плані тому боятися нічого, інформують Патріоти України посиланням на Депо.

"Я, як генеральний прокурор України, гарантую законність слідчих дій досудового слідства для будь-кого, в тому числі і для народного депутата Онищенка. Думаю, що в цьому плані йому боятися нічого. Але ми хочемо, щоб він був взятий під варту, бо підозрюємо, що він лідер організованого злочинного угрупування і може чинити тиск на своїх членів", - сказав Луценко.

На його думку, Онищенко має для цього усі можливості – адміністративні, бізнесові і політичні.

"Двомісячний термін його арешту був би правильним, щоб ця справа швидко була доведена до кінця і суд встановив його вину. Адже ніхто, крім суду, не може виносити вирок у таких тяжких справах як підозра у розкраданні 1,6 млрд грн2, - вважає генпрокурор.

Нагадаємо, що 16 червня у Верховній Раді зареєстрували подання від ГПУ на зняття недоторканності з Олександра Онищенка. Його підозрюють у тому, що через його фірми відмивали гроші держкомпанії "Укргазвидобування".

До 20 червня суд арештував на 60 днів всіх 10 осіб, затриманих 15 червня у "газовій справі", в якій фігурує нардеп Олександр Онищенко. А 28 червня затримали ще керівника ТОВ "Надра Геоцентр" Сергій Свіченка, який підозрюється у створенні злочинної організації і розтраті майна.

За попередніми даними, в результаті викритої газової схеми державі було завдано збитків на рівні 3 млрд грн. З яких 1,6 млрд – це кошти, отримані в результаті перепродажу газу посередниками та виведені через фіктивні підприємства. 1,3 млрд. грн – це несплачена сума ренти за користування надрами.

У Дніпрі знайшли тіло загиблого чоловіка, кількість жертв в області зросла, - очільник ОВА

п’ятниця, 19 квітень 2024, 23:53

Голова Дніпропетровської ОВА Сергій Лисак повідомив, що в Дніпрі знайшли тіло ще одного загиблого чоловіка. Таким чином кількість жертв російської атаки в області зросла до восьми, інформують Патріоти України. «Третій загиблий у Дніпрі. Рятувальники ви...

Трамп заявив, що для США важливе виживання України, і розкритикував європейців за... недостатню допомогу

п’ятниця, 19 квітень 2024, 23:41

Колишній президент США Дональд Трамп, який у 2024 році також бере участь у виборчій кампанії, у своїй соцмережі Truth Social поставив запитання, "чому Європа не дає більше грошей на допомогу Україні", передають Патріоти України. "Чому Сполучені Штати в...