Несподіваний поворот: У Росії на суді щодо справи українця Гриба свідок спростувала версію обвинувачення

Під час засідання Марія Юристова підтвердила, що у протоколі стоять її підписи, але відмовилася від попередніх показань.

Павло Гриб у суді. Фото: Радіо Свобода.

У п’ятницю, 23 листопада, на засіданні у справі українця Павла Гриба в Ростові-на-Дону свідок обвинувачення змінила свідчення на користь обвинуваченого. Про це повідомляє "Кавказький вузол", передають Патріоти України.

"Подруга мешканки Сочі Тетяни Єршової Марія Юристова частково відмовилася від своїх попередніх свідчень на суді у справі громадянина України Павла Гриба, спростувавши версію обвинувачення. Єршова і Гриб не обговорювали планів теракту і політика не була основною темою їхніх розмов, заявила свідок", - пише видання.

На засіданні 23 листопада суд планував завершити розпочатий раніше допит головного свідка, однак Тетяна Єршова захворіла і її допит було вирішено відкласти до наступного засідання. Замість Єршової суд допитав ще одного свідка обвинувачення - 18-річну уродженку Сочі Марію Юристову, яка нині живе в Ростові-на-Дону і вчиться в одному з вишів міста. Відповідаючи на запитання обвинувача, Юристова відрекомендувалася суду "найкращою подругою" Тетяни Єршової.

"Свідок повідомила, що Єршова з 2016 року спілкувалася в інтернеті з жителем України Павлом Грибом. Як стверджує Юристова, листування її подруги з Грибом мало в основному романтичний характер, про політичні моменти цього листування вона нічого згадати не змогла", - пише видання.

Прокурор Олексій Кістер звернув увагу на істотні суперечності у свідченнях дівчини і оголосив протокол допиту свідка Юристової від 5 жовтня 2017 року. Згідно з цим протоколом, на попередньому слідстві Марія Юристова характеризувала свою подругу як "українську націоналістку з правими поглядами, яка цікавилася Україною та її місцем у світі, героїзувала Степана Бандеру і Романа Шухевича".

З оголошених прокурором даних випливало, що навесні 2017 року Єршова переказала Юристовій спосіб виготовлення бомби, який вона дізналася від Павла Гриба. Під час засідання Юристова підтвердила, що у протоколі стоять її підписи, але відмовилася від характеристики Єршової як "української націоналістки". Свідок також пояснила суду, що дізналася про бомбу від Тетяни Єршової вже після появи кримінальної справи, коли подруга пояснювала їй причини, через які справа могла бути порушена. Вона стверджує, що у переписці це звучало як жарт. Наступне засідання у справі Гриба призначено на 29 листопада.

Мілевський поновив кар'єру футболіста: Стало відомо, де він буде грати

п’ятниця, 19 квітень 2024, 10:58

Колишній нападник київського "Динамо" та збірної України Артем Мілевський оголосив про повернення у футбол. 39-річний уродженець Мінська виступатиме за столичний медіаклуб IGNIS, передають Патріоти України. За IGNIS грають футбольні агенти та функціон...

Посол пояснив, чи приїде ТЦК шукати ухилянтів за кордоном

п’ятниця, 19 квітень 2024, 10:30

Після низки новин про те, що поза межами України може розпочатись процес ідентифікації військовозобов’язаних українців, яких поки не збираються зобов’язувати повертатись, дипломати розповіли деякі нові подробиці, передають Патріоти України. В коментар...