Гепа з Банковою про все домовились: Кернес розпочав операцію "спадкоємець" - ЗМІ

Характерно, що свого наступника, "непотопляємий" за всіх режимів діяч, взявся розкручувати коштами улюблених харків'ян.

Геннадій Кернес готує собі заміну. Ілюстрація:kh.depo.ua

Міський голова Харкова Геннадій Кернес розгортає проект масштабної передвиборної кампанії свого наступника за бюджетні кошти. Про це повідомив журналіст Олександр Костенко в своєму блозі у виданні Вечірній Харків, інформують Патріоти України.

Блогер пише, що вже деякий час харків'яни з інтересом стежать за кошторисом майбутньої реконструкції Харківського зоопарку: за рекордно короткі терміни бюджет реконструкції виріс більше, ніж в чотири рази, і це тільки стартові витрати.

"У кінці весни Кернес затвердив, за деякими даними, паритетну угоду з Києвом щодо власних політичних перспектив. Джерела стверджують, що в Адміністрації Президента Кернесу дали гарантію про припинення кримінального переслідування за "полтавською" справою. Про позбавлення волі мова не йде", - написав Костенко.

Журналіст пише, що в обмін на закриття справи Кернес гарантує власну неучасть у найближчих виборах мера і йде на спочинок у почесному статусі "персонального пенсіонера".

"Тим часом, за даними джерел, Кернес піде ще з одним бонусом - правом залишити після себе наступника, свого першого заступника Ігоря Терехова. Саме Терехов буде головною публічною особою і спікером у низці новин про реконструкцію Харківського зоопарку", - заявляє Костенко.

Блогер повідомляє, що в середньому конкурентна передвиборна кампанія мера в Харкові коштує в межах 3-5 млн гривень. А стартова вартість реконструкції зоопарку - 4 млн гривень.

"І всі чотири з міського бюджету... Оскільки реконструкція не закінчується ремонтом входу, то в перспективі Ігор Терехов має колосальний доробок у вигляді ще 300-400 мільйонів гривень. Саме стільки, за оцінками експертів, потрібно додати на повну реконструкцію 17 гектарів за ексклюзивними харківськими розцінками", - наголошує Костенко.

Блогер зазначає, що це не весь перелік приданого, що належить Терехову. Так, зараз у міськраді проводять тендери на всілякі будівельні і реконструкційні роботи. Станом на 24 червня вже укладені договори на загальну суму близько 2 мільярдів гривень.

Разом із тим, Костенко повідомляє, що джерела радять не робити ставки на абсолютну керованість Терехова.

"Гена дуже помиляється, якщо думає, що зможе керувати Тереховим з "Націоналя" або, наприклад, зі Швейцарії. Ігор не раз демонстрував вірність новим господарям, і він здасть Кернеса з потрохами так само, як здав колись Авакова", - процитував блогер людину, котра "добре знайома з обома фігурантами".

Відповідав за управління майном та медичне забезпечення: Заступник Шойгу попався на хабарі

вівторок, 23 квітень 2024, 22:55

Затримано заступника міністра оборони Росії Тимура Іванова - його підозрюють в отриманні хабаря. Про це з посиланням на Слідчий комітет РФ пишуть російські пабліки і ЗМІ, передають Патріоти України. ТГ-канал Mash пише, що Тимур Іванов відповідав за буд...

"Давайте говорити про це спокійніше": В ОП розповіли, коли Залужний розпочне роботу на посаді посла у Великій Британії

вівторок, 23 квітень 2024, 22:42

Колишній головнокомандувач ЗСУ Валерій Залужний впродовж кількох тижнів має розпочати роботу на посаді посла у Великій Британії. Про це в ефірі на телеканалі "Київ" у вівторок, 23 квітня, заявив радник голови Офісу президента Михайло Подоляк, передають...