Геращенко розповіла, як Brexit вплине на отримання "безвізу" Україною

Brexit вплине на отримання "безвізу" Україною, в першу чергу, тому, що зараз усі європейські структури й інститути зосереджені на результатах британського референдуму і всі інші питання тимчасово відійшли на другий план.

Ірина Геращенко. Фото: РБК.

Україна повинна отримати безвізовий режим з Євросоюзом до кінця 2016 року, незважаючи на рішення Великобританії покинути об'єднання. Про це заявила перший заступник глави Верховної Ради України Ірина Геращенко у своєму Facebook, передають Патріоти України.

"Твердо переконана, що Україна цьогоріч отримає безвіз. Ми все для цього зробили, і зараз головне завдання - чітко і щодня нагадувати ЄС про виконання їхніх зобов'язань. І наполягати на проходження всієї процедури в Європарламенті та Раді ЄС без зволікань", - говорить вона.

Геращенко зазначає, що в Європарламенті запевнили, що "все буде йти за процедурою, без затримок". За її словами, Brexit вплине на отримання "безвізу" Україною, в першу чергу, тому, що зараз усі європейські структури й інститути зосереджені на результатах британського референдуму і всі інші питання тимчасово відійшли на другий план.

"Тому ми втратимо кілька тижнів або місяців через внутрішні процедури розгляду безвізового питання в Європарламенті та інших установах. Не дивлячись на все це, сподіваємося, що в профільних комітетах Європарламенту український кейс розглянуть на цій сесії або на початку наступного і потім відразу винесуть питання в сесійний зал. Докладаємо всіх зусиль, щоб наші європейські колеги займали таку ж позицію. Я оптиміст", - додала вона.

"Процес іде": Генерал-лейтенант розповів, як ATACMS вплинули на бойові дії

неділя, 5 травень 2024, 21:28

Генерал-лейтенант у відставці та ексзаступник начальника Генерального штабу ЗСУ Ігор Романенко пояснив, як ракети ATACMS вплинули на бойові дії на фронті. Про це він розповів в ефірі телемарафона, передають Патріоти України. Він зазначив, що росіяни ...

Відправився на горішній суд відповідати за свої злочини: У Бердянську знищили організатора окупаційних катівень - ГУР

неділя, 5 травень 2024, 21:15

Головне управління розвідки Міноборони України підтвердило ліквідацію колаборанта в окупованому Бердянську Запорізької області й повідомило деякі подробиці з цього приводу. . Повідомляється, що 5 травня 2024 року близько 9:40 у тимчасово окупованому ...