Кремлівський маніпулятор? У Мінську засудили висловлювання Хуга про війну на Донбасі, вимагаючи пояснень у СММ ОБСЄ

За словами екс-заступника СММ ОБСЄ, місія не бачила прямої російської участі у війні на Донбасі.

Александр Хуг. Фото:ТСН

У вівторок, 6 листопада, на засіданні Тристоронньої контактної групи в Мінську українська сторона гостро поставила питання про неприпустимість і відверту маніпулятивність останніх заяв екс- заступника голови місії СММ ОБСЄ Александра Хуга. Про це в Facebook пише перший віце-спікер парламенту Ірина Геращенко, передають Патріоти України.

Як відомо, колишній перший заступник СММ ОБСЄ Александр Хуг в одному зі своїх останніх інтерв'ю виданню Foreign Policy заявляв, що місія не бачила прямої російської участі у війні на Донбасі.

Геращенко зазначила, що українська сторона звернулася до керівника СММ ОБСЄ Ертугрула Апакана з вимогою дати оцінку цим маніпулятивним заявам, і пояснити: чи є ці висловлювання особистою позицією швейцарського чиновника, а також озвучити офіційну позицію СММ ОБСЄ.

Політик підкреслила, що глава СММ Апакан заявив, що висловлені в інтерв'ю заяви Хуга були його особистою позицією, до того ж, некоректно викладені в ЗМІ. За словами Геращенко, українська сторона знову нагадала представнику СММ ОБСЄ, що Крим - це територія України.

"Ми очікуємо, що спостерігачі місії повинні домогтися спостереження безпеки і гуманітарної ситуації в окупованому Криму. Ми вимагаємо допуску та доступу СММ до всієї тимчасово окупованій РФ території Донбасу та Криму", - підсумувала політик.

Про скандальне інтерв'ю Хуга, висловився і глава українського МЗС Павло Клімкін.

"Колишньому першому заступнику голови спеціальної моніторингової місії ОБСЄ Александру Хугу потрібно було зуміти знайти слова, які не допускали б будь-яких "проросійських" інтерпретацій", - написав він у Facebook, зазначивши, що свої обов'язки заступника голови СММ ОБСЄ в Україні Хуг намагався виконувати неупереджено.

Путін намагається спіймати момент: Російська армія повільно просувається на Донбасі, - британська розвідка

вівторок, 23 квітень 2024, 16:22

Російська армія продовжує захоплювати населені пункти на Донбасі. Темпи наступу повільно, але поступово зростають, передають Патріоти України з посиланням на Міністерство оборони Великобританії Twitter. Як зазначається у зведенні, 22 квітня військове ...

"Ціль знищено": Олещук показав влучну роботу зенітників по ворожих "Шахедах"

вівторок, 23 квітень 2024, 15:52

Командувач Повітряних сил Микола Олещук подякував зенітникам Одеської бригади за ефективне знищення дронів-камікадзе противника в ніч на 23 квітня, передають Патріоти України. Пряма мова: "Дякую воїнам зенітної ракетної Одеської бригади, які у ніч на 2...