Гібридна загроза в Азовському морі: Як Україна відповість на провокації Росії

Спецслужби країни-агресора вже затримали для огляду та перевірок майже півтори сотні суден, які прямували до або з українських портів.

Ілюстрація:Depo.ua Спецслужби Росії затримали вже 148 суден, які прямували через Керченську протоку до портів Бердянська та Маріуполя, українська влада роздумує над заходами у відповідь. Про це під час наради 16 липня повідомив заступник Міністра інфраструктури Юрій Лавренюк, передають Патріоти України з посиланням на прес-службу відомства.

За його словами, з кожним днем кількість затриманих для огляду суден зростає і на сьогоднішній день складає вже 148 одиниць.

"Кожен день АМПУ (Адміністрація морських портів - ред.) фіксує затримання спецслужбами Російської Федерації суден для огляду, які прямують з/до портів Маріуполь та Бердянськ", - розповів він.

"Всі дані передаються Міністерством інфраструктури до МЗС. Ми отримуємо численні скарги від капітанів суден, агентів, які працюють в Бердянському та Маріупольському портах, адміністрацій портів та народних депутатів стосовно безпідставного збільшення кількості затримок суден", - додав посадовець.

Лавренюк зазначив, що далі так не може продовжуватись і тому необхідно в найкоротший термін сформувати єдину позицію стосовно подальших дій України у відповідь на незаконні дії Росії. Повідомляється, що наразі напрацьований план подальших дій.

Знищили зерно для Азії та Африки: РФ вдарила по порту Південний на Одещині

п’ятниця, 19 квітень 2024, 22:29

Балістичний удар, який 19 квітня російські окупанти завдали по морському порту "Південний" (Одеська обл.) знищив аграрну продукцію, яка призначалася для країн Азії та Африки, інформують Патріоти України. Як повідомили у Міністерстві відновлення України...

"Треба закінчити якомога швидше": Орбан цинічно висловився про війну в Україні та приголомшив заявою про західні війська

п’ятниця, 19 квітень 2024, 22:15

Прем'єр-міністр Угорщини Віктор Орбан заявив, що Захід – за крок до відправлення своїх солдатів до України. Про це пише видання Magyar Hang, передають Патріоти України. “Це не наша війна, а війна двох слов'янських народів, яку треба закінчити якомога ш...