"Гібридні друзі": Французське МЗС засудило Україну за рішення блокади ОРДЛО

Такі рішення уряду України, за словами представника французького відомства, не сприяють пошуку інструментів для мирного врегулювання військового конфлікту на сході країни.

Франція засудила торгову блокаду з ОРДЛО. Ілюстрація:http://umma.ua/

Французьке міністерство закордонних справ озвучило своє ставлення щодо продовження блокади Донбасу. Про це повідомляють Патріоти України з посиланням на Корреспондент.net.

Представник зовнішньополітичного відомства Франції Ромен Надаль заявив, що в його країні стурбовані рішенням українського уряду про підтримку тимчасової вантажної блокади на Донбасі. Французи виступають з закликом припинити блокування транспортних шляхів на сході України.

Такі рішення уряду України, за словами Надаля, не сприяють пошуку інструментів для мирного врегулювання військового конфлікту на сході країни. В той же час, французи не забули згадати і Росію.

Зокрема, в МЗС Франції зазначили, що їх також турбує той факт, що офіційна влада Російської Федерації визнає документи, які видають так звані республіки "ЛНР" та "ДНР". Крім того, французька сторона згадала і засудила конфіскацію підприємств з українською юрисдикцією на території тимчасово непідконтрольній Києву.

"За Росію вже серйозно взялись": Експерт дав прогноз щодо руйнування режиму у РФ та ставку Заходу

п’ятниця, 19 квітень 2024, 7:56

На Заході роблять ставку на поступове руйнування путінського режиму. Поки що немає ознак того, що серед наших союзників мають намір не визнавати легітимність Путіна. Таку думку в ефірі "Еспресо" висловив політичний експерт Максим Розумний, передають Па...

"Коли ти сидиш, скажімо, в Петербурзі": Буданов спрогнозував новий наступ росіян та назвав умову закінчення війни в Україні

п’ятниця, 19 квітень 2024, 7:45

Вже у червні Росія може почати великий наступ, щоб спробувати захопити всю територію Донецької та Луганської областей. Після цього росіяни зосередяться на президентських виборах у Сполучених Штатах Америки та їхніх наслідках. Так вважає очільник Головн...