"Гібриди" Путіна їхали потренуватись на місці: Латвія пояснила затримання росіян

​Троє росіян, що їхали на турнір військово-спортивних ігор Airsoft в Латвії, були затримані, оскільки включені в список осіб, яким заборонений в'їзд до республіки.

Ось так виглядають військово-спортивні ігри Airsoft. Фото delfi.lvПро це повідомляє портал Delfi посиланням на речницю Державної прикордонної охорони Латвії Крістіне Петерсоне, зазначають Патріоти України.

"Вони були затримані у відповідності з міграційним законом, і зараз щодо них проводяться подальші процесуальні дії. Вони не можуть перебувати на території Латвії і будуть депортовані", - сказала вона.
Закон про імміграцію передбачає, що міністр внутрішніх справ включає в "чорний список" осіб на підставі висновків правоохоронних органів, наприклад, є підстави вважати, що іноземець є членом антидержавної чи злочинної організації, створює загрозу безпеці країни, громадськомупорядку.
Член правління Латвійської асоціації гравців Airsoft Дмитро Медведєв розповів, що затримані повинні були допомогти в організації турніру військово-спортивних ігор.
Після затримання росіян запланований у суботу турнір скасовано. Заявки на нього подали близько 300 учасників, і частина з них вже прибула в Ригу.
Поліція безпеки Латвії раніше говорила про необхідність удосконалити правове регулювання військово-спортивних ігор, оскільки вони використовуються фактично для тактичних військових навчань, наприклад, захоплення будівель, розвідки.

Нагадаємо, що на сході Латвії розташований регіон Латгалія, котрий в силу географічних чинників та компактного проживання російськомовного пропутінського населення вважається одним з най "гібридонебезпечних" у країнах Балтії.

Генсек НАТО уперше здійснив політ на винищувачі Eurofighter (фото)

четвер, 25 квітень 2024, 19:27

Генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг під час візиту до Німеччини 25 квітня вперше політав на винищувачі Eurofighter. Про це у четвер, 25 квітня, повідомила пресслужба Північноатлантичного альянсу, передають Патріоти України. Столтенберг здійснив п...

Там якраз стояв потяг із пасажирами: Окупанти вдарили ракетою по залізничному вокзалу в Балаклії

четвер, 25 квітень 2024, 19:14

У четвер 25 квітня російські окупанти обстріляли місто Балаклія в Ізюмському районі. Вибухи почали лунати о 16:47. За інформацією начальника Харківської обласної військової адміністрації Олега Синєгубова, ворог поцілив по території біля залізничного во...