Глава Бюро національної безпеки Польщі закликав співвітчизників готуватися до війни з Росією

Павел Солох заявив, що в Польщі є малоймовірним «кримський сценарій», але це не привід втрачати пильність.

Павел Солох. Фото: inforeactor.ru.

«У Польщі малоймовірний "кримський сценарій"», - про це заявив глава Бюро національної безпеки Польщі (БНБП) Павел Солох в ефірі телеканалу TVP Info, передають Патріоти України з посиланням на Нескучные новости.

На його думку, український досвід показав, що для «зелених чоловічків» (російських бойовиків без розпізнавальних знаків - ред.), важливу роль відіграє підтримка місцевого населення, яке ототожнює себе з агресором. Такий сценарій в Польщі буде важко реалізувати в тому числі і через національний склад населення країни.

Глава БНБП також звернув увагу, що для забезпечення безпеки Польщі потрібна більш якісна військова підготовка громадян. «З огляду на польський демографічний потенціал, нам потрібно більше людей, навчених військовій справі», - підкреслив Павел Солох.

«Ми не повинні втрачати пильність. Важливу роль відіграють сили швидкого реагування, оскільки армія починає діяти тільки в разі відкритого військового конфлікту», - сказав глава БНБП.

Якщо завтра війна: У The Economist оцінили, чи готові молоді європейці захищати свої держави

п’ятниця, 19 квітень 2024, 11:22

На Заході вже багато років існувала тенденція відмови від строкової служби та зменшення особового складу в армії, передають Патріоти України. У більшості європейських країн наразі існує лише служба за контрактом, адже після завершення Другої світової...

Ситуація складна: Тривають бої за електричну підстанцію в Очеретиному, - Deep State

п’ятниця, 19 квітень 2024, 10:54

Мапу воєнних дій оновлено.Про це інформує Deep State, передають Патріоти України. Ворог просунувся в Новокалиновому. Тривають бої за електричну підстанцію в Очеретиному. . "Ми вдень писали, що ворога було відкинуто з підстанції, проте стало відомо, що...