Глава Донецької ОДА довів Росію до сказу заявою про необхідність повернути Україні Кубань, Курщину, Брянщину, Воронежчину і Ростовщину

П.Жебрівський: "Розмови про те, що київська влада залишить Донбас, неприпустимі".

Павло Жебрівський. Фото: zn.ua.

«Хибною тезою» назвав Павло Жебрівський, голова Донецької обласної військово-цивільної адміністрації, заяви про те, «що нам потрібно позбавитися частини Донечини та Луганщини, які сьогодні тимчасово окуповані, і тоді Україна матиме драйв і напрямок швидшого розвитку і кооптації до європейської спільноти, до сонму цивілізованих країн». Про це він сказав в ефірі «Радіо-Ера», повідомляють Патріоти України з посиланням на Нескучные новости.

Павло Жебрівський висловив думку, що «рано чи пізно ми маємо повернути ісконно українські землі – Курщину, Брянщину, Воронежчину, Ростовщину і Краснодарський край. Це там, де є українська сутність, українська ментальність. І навіть говорити про те, що ми готові пожертвувати частиною Донеччини і Луганщини, це, насправді, неправильно".

За наявними у Глави Донецької ОДА даними, настрої на тимчасово окупованих територіях 50 на 50: «незважаючи на інформаційну обробку людей, 50 відсотків чекають, коли зайде українське військо».

Російське видання Лента.ру, коментуючи заяву Павла Жебрівського, вважало за потрібне додати:

"8 квітня Жебрівський заявив про те, що готовий воювати з Росією для повернення під контроль Києва території самопроголошеної Донецької народної республіки (ДНР). «Це буде відкрита серйозна війна між Росією і Україною. Я готовий і, в принципі, хотів би цього всього» , - сказав він. За словами Жебрівського, «на сьогоднішній день українська армія є боєздатною» і за два тижні зможе зайняти територію ДНР.

6 квітня секретар Ради національної безпеки і оборони (РНБО) України Олександр Турчинов відреагував на слова спікера Держдуми Сергія Наришкіна про те, що військові дії між Росією і Україною будуть тривати максимум чотири дні. «Мабуть, у Росії дійсно серйозні проблеми, якщо навіть спікер Держдуми РФ Наришкін каже, що вони не протримаються і чотирьох днів, воюючи з такою країною, як Україна», - заявив він.

Раніше в той же день Наришкін заявив, що якби Росія була змушена вести військові дії з країною, яку можна порівняти за потенціалом з Україною, то цей конфлікт тривав би максимум чотири дні. «І всі розуміють, який результат був би цього конфлікту», - підкреслив Наришкін".

Якщо не буде політичної заборони: Експерт розвповів, які цілі в Росії можна знищити ракетами ATACMS

четвер, 25 квітень 2024, 6:50

Військовий експерт Defense Express Іван Киричевський прокоментував ухвалення Сенатом США законопроєкту про допомогу Україні. За його словами, якщо пакет допомоги передбачатиме поставки Україні ракет ATACMS - їх можна буде використати для знищення пуско...

Заява спікера парламенту Вірменії щодо України викликала істерику в Москві

четвер, 25 квітень 2024, 5:58

Спікер парламенту Вірменії Ален Симонян заявив про "рішучу підтримку Єреваном територіальної цілісності України, Молдови, Грузії, Кіпру та всіх країн". У Росії стверджують, що він "перейшов усі червоні лінії", повідомляють Verelq та APA. . Виступаючи ...