Глава Меджлісу закликав запобігти "новій зраді" з електропостачанням до Криму

Будь-який договір, підписаний українськими посадовими особами з Москвою щодо електропостачання окупованого Криму, де не буде вказано, що це територія України, буде просто зрадою позицій України, вважає Чубаров.

Рефат Чубаров. Фото:www.svoboda.org

Лідер Меджлісу кримськотатарського народу, народний депутат України Рефат Чубаров наполягає на необхідності скликати засідання Ради національної безпеки і оборони (РНБО) з приводу ситуації щодо електропостачання окупованого Криму. Про це він заявив сьогодні, 23 грудня, на засіданні Верховної Ради, передають Патріоти України з посиланням на УНІАН.

Чубаров закликав РНБО розглянути питання про раніше підписані договори на електропостачання в Криму і по ситуації, яка очікується з 1 січня 2016 року. Глава Меджлісу підкреслив, що у нього є два примірники договору про постачання електроенергії до Криму.

За його словами, один з документів "підроблений", а в іншому в пункті 1.1 говориться, що "ми поставляємо енергію "кінцевому споживачеві Кримського федерального округу".

"Українські чиновники, які підписали цей документ, є злочинцями", - підкреслив Чубаров. Він також нагадав, що договір діє до 1 січня 2016 року.

Чубаров наполягає на необхідності зробити все для того, щоб попередити "нову зраду".

За його словами, будь-який договір, підписаний посадовими особами з Москвою щодо електропостачання окупованого Криму, де не буде вказано, що це територія України, "буде просто зрадою позицій України, це буде державна зрада".

Окупанти прорвалися в Красногорівку, але ЗСУ заблокували штурмові групи - речник ОСУВ "Хортиця"

середа, 8 травень 2024, 23:17

Збройні сили України заблокували штурмові групи російської армії, які прорвалися у місто Красногорівка Донецької області. Про це розповів речник оперативно-стратегічного угруповання військ «Хортиця» Назар Волошин в ефірі Армія TV, передають Патріоти Ук...

"Ще не пізно...": Адмірал НАТО прокоментував просування росіян на фронті

середа, 8 травень 2024, 23:08

Попри просування російських сил на полі бою Україна все ще може виграти війну. Про це заявив голова Військового комітету НАТО адмірал Роб Бауер в інтерв'ю бельгійському мовнику VRT, передають Патріоти України. Бауера вважає, що для України «ще не пізно...