Глава МЗС Австрії виступив за пом'якшення санкцій проти РФ

Себастьян Курц заявив, що має намір домагатися поетапного скасування санкцій Євросоюзу проти Росії, щоб за його словами "відновити довіру в Європі".

Себастьян Курц. Фото:www.kasjauns.lv

1 січня 2017 року Австрія стає головою Організації з безпеки і співпраці в Європі (ОБСЄ). У зв'язку з цим німецький журнал Der Spiegel взяв інтерв'ю у міністра закордонних справ Австрії Себастьяна Курца. Про це пишуть ФАКТЫ, інформують Патріоти України.

Курц заявив, що має намір домагатися пом'якшення санкцій Євросоюзу проти Росії. "Ми повинні відновити довіру в Європі, а санкції перетворити з системи покарання в систему стимулів", - заявив глава МЗС Австрії.

З початком кризи в Україні відбулося повернення до блоковому менталітету часів холодної війни, констатував Курц. Він підкреслив, що у відносинах з Росією необхідно змінити усталену тенденцію і "на кожен позитивний розвиток подій на місцях реагувати поступовим пом'якшенням санкцій".

Досі в Євросоюзі діяла домовленість, згідно з якою санкції проти Росії можуть бути скасовані лише після того, як Москва в повному обсязі виконає Мінські угоди про врегулювання конфлікту на сході України. Ідея поетапного скасування санкцій не нова.

Першим її висунув влітку глава МЗС ФРН Франк-Вальтер Штайнмаєр, чим викликав сильне невдоволення федерального канцлера Ангели Меркель. Штайнмаєр тоді заявив: "Якщо ми доб'ємося значного прогресу у врегулюванні конфлікту на сході України, то, з моєї точки зору, ніщо не повинно завадити поетапному скасуванню санкцій".

У Дніпрі знайшли тіло загиблого чоловіка, кількість жертв в області зросла, - очільник ОВА

п’ятниця, 19 квітень 2024, 23:53

Голова Дніпропетровської ОВА Сергій Лисак повідомив, що в Дніпрі знайшли тіло ще одного загиблого чоловіка. Таким чином кількість жертв російської атаки в області зросла до восьми, інформують Патріоти України. «Третій загиблий у Дніпрі. Рятувальники ви...

Трамп заявив, що для США важливе виживання України, і розкритикував європейців за... недостатню допомогу

п’ятниця, 19 квітень 2024, 23:41

Колишній президент США Дональд Трамп, який у 2024 році також бере участь у виборчій кампанії, у своїй соцмережі Truth Social поставив запитання, "чому Європа не дає більше грошей на допомогу Україні", передають Патріоти України. "Чому Сполучені Штати в...