Глибоко працюють ЦРУшники: Газету "Псковская губерния" в РФ визнали "американським агентом"

Один з матеріалів, який надрукувала газета, був присвячений розслідуванню загибелі псковських десантників в 2014 році.

Газета "Псковская губерния". Фото: youtube.comМіністерство юстиції Росії внесло до реєстру "іноземних агентів" Псковську організацію "Свободное слово", що видає газету "Псковская губерния", передають Патріоти України про повідомленні на сайті Нескучные новости.

В акті перевірки Мін'юсту йдеться, що "організація отримує грошові кошти та інше майно за рахунок російської юридичної особи, яка отримує кошти та інше майно від іноземних джерел".

"Псковская губерния" також зазначає, що міністерство провело моніторинг її змісту і прийшло до висновку, що організація "Свободное слово" бере участь у політичній діяльності, оскільки газета публікує статті на політичні теми. У реєстрі на сайті Мін'юсту АНО "Свободное слово" поки немає.

Підставою для визнання "іноземним агентом" міністерство юстиції визнало грант від фонду підтримки ЗМІ "Среда", що належить бізнесменові Борису Зиміну, котрий покинув Росію. Фонд присудив гранти дев'яти російським ЗМІ в лютому 2015 року, а через шість місяців був визнаний "іноземним агентом". Раніше в реєстр внесли фонд Зіміна "Династія". У квітні іноземним агентом вже визнали видавця іншого ЗМІ, який отримав грант від "Среда", - Пензенської газети "Улица Московская".

"Псковская губерния" і її засновник Лев Шлосберг відомі публікацією ряду гучних матеріалів, в тому числі - розслідуванням загибелі псковських десантників в 2014 році. Як припустили журналісти, це сталося в Донбасі. Незабаром після публікації матеріалу Лев Шлосберг був сильно побитий невідомими. Шлосберг, який також був депутатом регіонального парламенту, був позбавлений мандата в вересні 2015 року.

У числі інших резонансних розслідувань газети - справа про напад на журналіста Олега Кашина, до якого, як припустили автори, міг бути причетний губернатор Псковської області Андрій Турчак. Адміністрація псковського губернатора незмінно відкидала його зв'язок з нападом на Кашина.

Поняття "іноземного агента" було введено Держдумою поправками до закону "Про некомерційні організації" в липні 2012 року: згідно з ними, мін'юст привласнює цей статус російським організаціям, які займаються політичною діяльністю і отримують фінансування з-за кордону. Більшість організацій, внесених до реєстру, вважають це рішення несправедливим.

Шукали інформацію про військові навчання: Румунія заявила, що серед біженців з України "затесалися" російські шпигуни

вівторок, 16 квітень 2024, 21:02

Румунія стала мішенню для мережі російських шпигунів, які намагалися зібрати інформацію про військові навчання та допомогу Україні. Можливі шпигуни потрапили до країни, ховаючись між українських біженців. Про це йдеться звіті Вищої ради національної об...

"Членство України в НАТО корисне тільки для Третьої світової війни": Фіцо зробив чергову скандальну заяву

вівторок, 16 квітень 2024, 20:53

Прем'єр-міністр Словаччини Роберт Фіцо вважає, що членство України в НАТО «може спровокувати глобальний конфлікт». Про це повідомляє Kresy, передають Патріоти України. При цьому Фіцо припустив «перспективу пошуку примирення з Росією після війни». «Післ...