​Голова Меджлісу озвучив головний аргумент України для повернення Криму

Фактор кримськотатарського народу стане найсильнішим аргументом України для повернення анексованого півострову.

Про це заявив глава Меджлісу кримськотатарського народу Рефат Чубаров в ефірі "Шустер Live", зазначають Патріоти України.

"Я впевнений, Крим обов'язково повернеться. І це повернення буде проходити через такі форми, де сторони будуть шукати різні мотивації для того, щоб посилити свої позиції", - сказав він.

Політик наголосив, що Україна має найсильніші позиції.

"Крім того, що це наша земля, знаходиться в межах нашої держави, і це визнано всім світом. У нас є ще один фактор - кримськотатарський", - зазначив він.

Глава Меджлісу пояснив, що кримські татари, як корінний народ Криму, має право на самовизначення в межах Української держави, що передбачено міжнародними документами.

"Це буде головним фактором, який посилить всі інші. І Крим, таким чином, повинен повернутися", - заявив Чубаров.

Він висловив думку, що оформлення політико-правового статусу Криму в складі України має відбуватися саме зараз.

Вибори недійсні. Х*ло - узурпатор: Європарламент не визнав легітимність Путіна

п’ятниця, 26 квітень 2024, 1:45

Країни-члени Євросоюзу та міжнародна спільнота не повинні визнавати результати "виборів" 15-17 березня у Росії, за результатами яких "переможцем" оголосили Володимира Путіна. Відповідну резолюцію прийняв Європарламент у четвер, 25 квітня. Документ підт...

Прем'єр-міністр Греції відповів, чи передаватиме його країна системи ППО для України

четвер, 25 квітень 2024, 23:06

Греція не передаватиме Україні системи протиповітряної оборони Patriot та С-300, незважаючи на тиск з боку ЄС і союзників по НАТО, які просили надати ці системи Києву. Про це заявив прем'єр-міністр Греції Кіріакос Міцотакіс, повідомляють Патріоти Украї...