Голова МВФ Лагард постане перед судом у справі розтрати держкоштів

Сума розтрати склала приблизно 400 млн.євро.

Крістін Лагард. Фото:zn.uaКолишній міністр фінансів Франції часів президентства Ніколя Саркозі, а нині голова Міжнародного валютного Фонду Крістін Лагард постане перед судом за підозрою в розтраті державних коштів. Як повідомляють французькі ЗМІ, до витрат державних коштів, згідно зі звинуваченням, призвела "недбалість" міністра. Про це пише Новое время, повідомляють Патріоти України.

Зазначена прокуратурою сума розтрати склала близько 400 млн євро.

Ці кошти у вигляді урядової компенсації на підставі нібито фальшивого рішення суду отримав відомий французький бізнесмен Бернар Тапі.

Так, підприємець звинуватив Credit Lyonnais у махінаціях під час продажу компанії Adidas, вимагаючи відшкодування збитків.

Лагард, будучи в 2007 році главою Мінфіну, передала справу Тапі в арбітраж, який і прийняв рішення на користь бізнесмена, зобов'язавши виплатити йому 403 мільйонів євро як компенсацію за суперечку, що виникли після продажу Adidas.

"Головна помилка Зеленського, те що він залишив демократію", - "слуга народу" Богуцька вимагає закрити українцям рота

п’ятниця, 26 квітень 2024, 2:35

"Знаєте, про що я насправді шкодую? Про те, що з прийняттям Воєнного стану не було введено воєнну цензуру. Володимир Зеленський (чи справді, чи з подачі європейських партнерів) залишив демократію під час війни. Це була помилка!!!" - написала Богуцька. ...

Вибори недійсні. Х*ло - узурпатор: Європарламент не визнав легітимність Путіна

п’ятниця, 26 квітень 2024, 1:45

Країни-члени Євросоюзу та міжнародна спільнота не повинні визнавати результати "виборів" 15-17 березня у Росії, за результатами яких "переможцем" оголосили Володимира Путіна. Відповідну резолюцію прийняв Європарламент у четвер, 25 квітня. Документ підт...