Голова МЗС України розповів, що потрібно для введення візового режиму з Росією

Введення візового режиму, на думку Клімкіна, має кілька аспектів. Перший - політичний, другий - російська пропаганда, і третій - логістика.

Павло Клімкін. Фото:www.radiosvoboda.org

Міністр закордонних справ України Павло Клімкін назвав ряд умов, виконання яких необхідне для введення візового режиму з Росією. Про це пише Хартія97, передають Патріоти України.

Коментуючи рекомендацію Ради нацбезпеки і оборони України уряду ввести візовий режим з Російською Федерацією, Клімкін зазначив, що його відомство вже розробляє це питання і зробило кілька кроків у напрямку контролю росіян, які в'їжджають на українську територію.

"Ми повинні чітко контролювати в'їзд з території Росії в Україну. І ми це зробили - зараз в'їзд здійснюється тільки за закордонними паспортами і лише через міжнародні та міждержавні пункти пропуску", - нагадав Клімкін.

Введення візового режиму, на його думку, має кілька аспектів. Перший - політичний, другий - російська пропаганда.

"Якщо ми введемо візовий режим, чи дозволить нам це більш ефективно фільтрувати агентів ФСБ і інших російських спецслужб, які будуть працювати з метою нашої дестабілізації? Однозначної відповіді я тут не бачу", - зізнався глава українського МЗС.

Він упевнений, що Росія, в разі такого кроку з боку української влади, відразу почне використовувати введення візового режиму для розкручування в медіа-просторі спіралі пропаганди, спрямованої проти України.

Також Клімкін звернув увагу на третій аспект візового режиму, а саме - логістику. "Для того щоб видавати візи, а мова йде про мільйони людей, потрібна інфраструктура. З точки зору логістики це потребує докорінних змін можливостей наших консульств.

Наприклад, за нашими попередніми підрахунками, нам потрібно більше 100 додаткових посад консульських співробітників. Але це цілком реальне завдання", - обнадіяв він.

Британія виділила Україні рекордну військову допомогу - Зеленський

вівторок, 23 квітень 2024, 13:28

Прем’єр-міністр Великої Британії Ріші Сунак повідомив про виділення найбільшого досі пакета оборонної підтримки обсягом пів мільярда фунтів стерлінгів. Про це президент України Володимир Зеленський повідомив у своєму Telegram, передають Патріоти Україн...

Три "Урали" важкопоранених окупантів вивезли в бік Новоазовська: Спливли деталі "бавовни" в Маріуполі

вівторок, 23 квітень 2024, 10:59

Радник міського голови Маріуполя Петро Андрющенко повідомив, що ввечері в понеділок, 22 квітня, у лівобережному районі міста Сили оборони завдали удару по великому розташуванню окупантів. Про це він розповів в етері "Еспресо", передають Патріоти Украї...