Хіти тижня. "Ты их в дверь - они в окно": Клімкін різко відповів на скандальне рішення ОБСЄ надіслати російських спостерігачів на вибори в Україну

Глава МЗС України нагадав про юридичну, політичну та моральну підстави для недопуску росіян.

Павло Клімкін. Фото: Укрінформ.

Спостерігачів від Росії, які є в запропонованому Бюро з демократичних інститутів і прав людини (БДІПЛ) ОБСЄ списку, не зареєструють на вибори президента України. Про це заявив міністр закордонних справ України Павло Клімкін, передають Патріоти України..

"Я вважаю, що це питання вирішено. Для цього є політична, юридична й моральна підстава. До того ж Верховна Рада ухвалила відповідний закон, тому російських спостерігачів тут не буде", - сказав міністр.

Нагадаємо:

  • Бюро демократичних інститутів і прав людини ОБСЄ включило 24 громадян Росії до складу місії короткострокових спостерігачів на президентських виборах в Україні.
  • Україна офіційно заборонила громадянам РФ бути спостерігачами на своїх виборах: Верховна Рада ухвалила відповідне рішення 7 лютого.
  • 13 лютого Росія отримала запит БДІПЛ ОБСЄ на відрядження короткострокових спостерігачів.
  • Раніше ЦВК України відхилила заявки, подані БДІПЛ, на акредитацію двох довгострокових спостерігачів від Росії у складі цієї місії.
  • Короткострокові спостерігачі місій БДІПЛ здійснюють моніторинг безпосередньо в день голосування, довгострокові відстежують весь хід виборчого процесу до, під час і після виборів.

"Ухилянтів треба брати за вухо і вести до ТЦК": Мер Конотопа записав звернення до нардепів (відео)

п’ятниця, 29 березень 2024, 13:15

Поки Верховна Рада продовжує готувати законопроєкт про мобілізацію – профільному комітету залишились розглянути 5% поправок – міський голова Конотопа звернувся до народних депутатів із закликом “не гратися в політику". На цьому міський голова Конотопа ...

"Гра в хорошого поліцейського": Зеленський може ветувати закон про мобілізацію після ухвалення Радою, - політолог

п’ятниця, 29 березень 2024, 11:26

Комітет Верховної Ради з питань національної безпеки та оборони розглянув уже 82% усіх запропонованих депутатами поправок до проекту закону "Про мобілізацію" і найближчим часом він може бути проголосований "у тому форматі, в якому він уже підійде безпо...