Голова РНБО анонсував закон про спецперевірку жителів окупованих територій, які прагнуть отримати біометрику

За словами Олександра Турчинова дуже важливо прийняти цей необхідний для забезпечення безпеки України та Європи закон ще до початку чергових парламентських канікул.

Український біометричний паспорт. Фото:http://shoppingpl.com

Секретар Ради національної безпеки і оборони України Олександр Турчинов анонсував подання до Верховної Ради законопроекту про врегулювання питання проведення ретельної перевірки осіб, які прибувають з тимчасово окупованих територій Криму і Донбасу для отримання біометричних паспортів. Про це повідомили в прес-службі РНБО, передають Патріоти України.

Зокрема, за його словами, після початку дії для України безвізового режиму з країнами Європейського Союзу значно збільшилася кількість бажаючих отримати біометричні паспорти з окупованого Криму і з окупованих територій Донбасу.

"У той же час, не маючи доступу до архівів, які залишилися на окупованих територіях, виникає небезпека, що під виглядом українських громадян з окупованих територій доступ до безвізового режиму можуть отримати сепаратисти, громадяни іншої країни, терористи або представники російських спецслужб", - заявив Турчинов.

"Саме тому, для недопущення подібного, необхідно внести зміни до чинного законодавства, що дозволить здійснювати дуже ретельну перевірку громадян, що прибувають з окупованих територій з метою отримання біометричного паспорта. У разі виявлення невідповідності поданих даних, таким громадянам має бути відмовлено в отриманні біометричного паспорта", - підкреслив секретар РНБО.

З цього приводу він провів нараду з керівниками МВС, Державної міграційної служби, СБУ, прикордонниками та інших відомств. Також Турчинов повідомив, що для правового врегулювання цього питання був підготовлений відповідний законопроект, "який народними депутатами - членами парламентської коаліції найближчим часом має бути внесений до Верховної Ради".

За словами секретаря РНБО, дуже важливо прийняти цей необхідний для забезпечення безпеки України та Європи закон ще до початку чергових парламентських канікул.

СБУ вчасно затримала: Чиновник Київської ОВА шпигував за десантниками під виглядом капелана (фото)

четвер, 28 березень 2024, 23:54

Працівники Служби безпеки України виявили та затримали поплічника російської спецслужби, котрий під виглядом капелана намагався приєднатися до українських десантників, щоб слідкувати за пересуванням та базуванням – затриманим виявився спеціаліст одного...

Третя штурмова бригада ЗСУ заявила про прорив обороги противника під Авдіївкою не зважаючи на шалений опір окупантів

четвер, 28 березень 2024, 23:15

Третя окрема штурмова бригада зявила про прорив в Орлівку й інтенсивний бій у залишках селища. "Штурмова група прорвалася на вулиці селища та розпочала інтенсивний бій впритул до будинку, у якому засів противник. Ворог відстрілювався гранатами, випуска...