Голови МЗС Франції і Німеччини розповіли, як відновити суверенітет України

Європейські дипломати визнали, що конфлікт на сході України відтягує на себе занадто велику частину політичних і фінансових сил і ресурсів, яких так не вистачає для реформ.

Франк-Вальтер Штайнмаєр і Жан-Марк Еро. Фото:actudirect.com

Єдиним шляхом для відновлення Україною суверенітету на всій своїй території залишаються Мінські угоди. Про це йдеться в статті голів міністерств закордонних справ Німеччини і Франції Франка-Вальтера Штайнмаєра і Жана-Марка Еро для Європейської правди, повідомляють Патріоти України.

Як наголошується в статті, навіть через рік після підписання Мінських угод їх виконання залишається дуже складним завданням, яке, однак, має надзвичайне значення для майбутнього і стабільності в Україні.

"На жаль, ми все ще далекі від мирного, політичного вирішення конфлікту. Мінські домовленості є єдиним шляхом, щоб Україна відновила свій суверенітет над усією своєю територією і нарешті змогла жити в мирі", - підкреслили Еро і Штайнмаєр.

При цьому вони визнали, що конфлікт на сході України відтягує на себе занадто велику частину політичних і фінансових сил і ресурсів, яких так не вистачає для реформ.

Однак, на їхню думку, Україні важливо не зупинятися на півдорозі у втіленні реформ і боротьби з корупцією, оскільки, як підкреслили міністри, саме корупція і політичний вплив бізнесу становлять велику загрозу для України.

"Мета цього саміту - об'єднати країни": Кулеба пояснив, чому Росію не кличуть на саміт миру

четвер, 2 травень 2024, 11:30

Голова МЗС України Дмитро Кулеба заявив, що Росію не запрошено на Глобальний саміт миру, адже сідати за нею стіл переговорів немає сенсу. Від РФ неможливо буде домогтися сумлінних дій.Про це міністр сказав у інтерв'ю Foreign Policy, передають Патріоти ...

Ворога чекає лише смерть: Сирський показав відео знищення окупантів на фронті в Україні (відео)

четвер, 2 травень 2024, 11:27

Головнокомандувач ЗСУ Олександр Сирський показав відео знищення росіян на фронті в Україні, передають Патріоти України. Відео знищення ворога показав командувач Сухопутними військами Олександр Сирський. "Невпинна бойова робота Сил оборони України - вор...