"Голуби миру" для держави-агресора, або Толерантність ціною української крові: Голова ОБСЄ закликав офіційний Київ забезпечити доступ на вибори спостерігачам Кремля

Європейці продовжують гратися з Росією у демократію, хоча добре поінформовані про характер дій РФ щодо України, і в аналогічних випадках не допускає спостерігачів з ворожих держав.

Міністр закордонних справ Словаччини і голова ОБСЄ Мирослав Лайчак заявляє, що запит Бюро з демократичних інститутів і прав людини про акредитацію всіх його спостерігачів, зокрема й від РФ, відповідає інтересам ОБСЄ, України та її народу, зазначають Патріоти України.

Голова ОБСЄ, міністр закордонних справ Словаччини Мирослав Лайчак висловив жаль із приводу ухваленого в Україні закону, що забороняє участь міжнародних спостерігачів від РФ на українських виборах. Про це повідомляє прес-служба МЗС Словаччини.

Під час телефонної розмови зі своїм українським колегою Павлом Клімкіним Лайчак заявив: "Незалежність, безсторонність та професіоналізм моніторингу виборів Бюро з демократичних інститутів і прав людини ОБСЄ мають вирішальне значення... Я переконаний, що запит БДІПЛ про акредитацію всіх його спостерігачів ОБСЄ відповідає інтересам України та її народу".

Він закликав представників української влади "шукати всі можливі рішення", які б дали змогу акредитувати всіх спостерігачів БДІПЛ на виборах.

18 січня міністр закордонних справ РФ Сергій Лавров заявив, що Москва отримала запрошення від ОБСЄ скерувати російських спостерігачів на вибори в Україні.

У ЦВК нагадали, що Росію в Українській державі визнано країною-агресором, і попросили іноземні держави та міжнародні організації врахувати цю інформацію, ухвалюючи рішення про скерування на вибори в Україні офіційних спостерігачів.

У окупантів проблеми: Російська перевага у війні проти України зменшується, - FT

субота, 27 квітень 2024, 4:15

Завдяки американській допомозі Україна може виявити недоліки, притаманні армії РФ, яка намагається знищити Україну за допомогою неякісних боєприпасів і великої, але погано навченої армії. Про це пише Financial Times, передають Патріоти України. «Допом...

"Ворог не припиняє спроб": У ДПСУ повідомили, де фіксують найбільше російських ДРГ

субота, 27 квітень 2024, 3:25

Наразі найбільша кількість спроб прориву російських диверсійно-розвідувальних груп фіксують у Сумській області. Днями прикордонники знову зафіксували таку спробу. Про це повідомив речник Держприкордонслужби Андрій Демченко в ефірі телеканалу "Еспресо",...