Господь забирає кращих: На Полтавщині попрощалися з 21-річним героєм АТО (фото)

Артур Латченко загинув 3 квітня, захищаючи від російських терористів східні рубежі нашої країни в районі шахти "Бутівка".

На Полтавщині попрощалися з 21-річним героєм АТО Артуром Латченко. Фото: Діалог.

5 квітня в селі Більську Полтавської області у дворі сім'ї Латченко зібралися практично всі жителі населеного пункту - прощалися із загиблим на війні на сході України 21-річним Артуром. Боєць 72-ї окремої механізованої бригади Артур Латченко кілька місяців захищав рубежі в районі шахти "Бутівка" на околиці Донецька. Товариші по службі кажуть, що багато разів він чудесним чином уникав поранень і контузій. Артур з товаришами по службі жартували, що йому пощастило народитися в сорочці, пишуть Патріоти України з посиланням на "Діалог.UA".

"3 квітня осколок міни смертельно поранив хлопця. Від рани на шиї боєць помер вже в машині медиків, шансів вижити практично не було ", - повідомив підполковник Валерій Гладкий, заступник командира 72-ї бригади.

Артур все життя прожив у рідному селі. Був єдиним сином у мами Раїси Олександрівни, улюбленим братом для сестри і нареченим.

Товариші по службі загиблого юнака кажуть, що "Арчі" ніколи не залишав позицій, коли комусь було складно або важко, завжди приходив поговорити.

Артур Латченко пішов служити в ЗСУ за призовом в лютому 2016 року. Після закінчення служби підписав контракт. Коли в розташування бригади прийшов наказ направити бійців на позиції в зоні проведення АТО, "Арчі" попросився на Схід. З вересня воював в Авдіївці, пізніше потрапив в район шахти "Бутівка".

До війни Артур працював на місцевому сільськогосподарському підприємстві. Захоплювався спортом, особливо любив теніс.

Після довгої паузи Росія вивела ракетоносії в Чорне море

п’ятниця, 26 квітень 2024, 23:29

Російські війська вивели на бойове чергування у Чорне море два підводні ракетоносії із вісьмома ракетами Калібр. Про це повідомила пресслужба Сил оборони півдня в п'ятницю, 26 квітня. "Після доволі довгої паузи ворог вивів на бойове чергування в Чорне ...

План зробити це "якнайшвидше": Бельгія обіцяє прискорити передачу Україні своїх F-16

п’ятниця, 26 квітень 2024, 23:24

Раніше повідомлялося, що Бельгія передасть Україні F-16 до 2025 року. Влада Бельгії вирішила передати Україні винищувачі F-16 вже у 2024 році, хоча точні терміни поки що невідомі. Про це на спільній прес-конференції заявили прем'єр Бельгії Александер Д...