Гостинна Європа: Країна ЄС зробила візи для українців безкоштовними

Угода про відміну плати за оформлення віз вступить у силу 21 жовтня 2016-го.​

Україна та Румунія підписали угоду про скасування плати за візи. Фото: eurointegration.com.ua.

Українці зможуть безкоштовно оформлювати національні довготермінові румунські візи. Про це повідомляє департамент консульської служби МЗС України у Facebook, передають Патріоти України.

Зроблено ще один крок на шляху лібералізації візового режиму з країнами ЄС: громадяни України матимуть змогу безкоштовно оформлювати національні румунські візи,- йдеться у повідомленні.

21 жовтня 2016 року набуває чинності Угода між Кабінетом Міністрів України та Урядом Румунії про скасування оплати за оформлення довготермінових віз, підписана 6 травня ц.р. в смт. Солотвино.

Положення Угоди передбачають безоплатне оформлення довготермінових віз («D»), тобто таких, які дають право громадянам України та громадянам Румунії на в’їзд до Румунії чи України, відповідно, для оформлення документів на перебування або проживання в цих державах строком більше 90 днів.



Побажав "миру" Україні та Росії: Словацький депутат у Європарламенті дістав із сумки та випустив голуба (відео)

середа, 24 квітень 2024, 23:41

Під час засідання Європарламенту 24 квітня депутат від ультраправої партії «Словацькі патріоти» Мирослав Радачовський випустив білого голуба, заявивши, що таким чином бажає миру «усьому світу, росіянам і українцям». Про це пише The Guardian, передають ...

"Будь-яка підтримка можлива": Польща готова допомогти Україні повернути чоловіків призовного віку

середа, 24 квітень 2024, 23:30

Міністр оборони Польщі Владислав Косіняк-Камиш заявив, що його країна готова допомогти Україні повернути чоловіків призовного віку. Про це пише Reuters, передають Патріоти України. Він нагадав, що Польща раніше пропонувала допомогти Україні з тим, щоб ...